Tipsarević: Pare nisu razlog što nisam u timu

Dejvis kup

Tipsarević: Pare nisu razlog što nisam u timu

Tenis -
Odluka da ne igram u Dejvis kupu nema veze s novcem. Za 13 godina nisam tražio ni dinara, zašto bih to sad radio kad najviše zarađujem

Otvorio dušu.Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da nikada od Teniskog saveza Srbije nije tražio novac da igra za reprezentaciju i da to nije razlog njegovog otkazivanja nastupa protiv Amerikanaca u Dejvis kupu.- Ja sam tu za reprezentaciju već 13 godina, ni ranije nisam tražio pare, pa ne znam zašto bih to uradio sada, kada najviše zarađujem u karijeri. Jednostavno nisam spreman za Amerikance, nije to bila laka i nije bila samo moja odluka - izjavio je Tipsarević i dodao da ga za reprezentaciju, osim ljubavi prema Srbiji, veže i odlična ekipa tenisera, s kojima uživa da igra.- Možda ne bih ni igrao ovoliko dugo da su Troicki i Ziki idioti s kojima se na svakom putovanju svađam. Ali stvarno je čitava ekipa ljudi odlična i uživam da igramo u istom timu i provodim vreme sa njima.Tipsa se osvrnuo i na francuskog tenisera Žila Simona, koji mu je, kako kaže, noćna mora.- Simon mi je noćna mora! Jednostavno mi ne leži kao protivnik. Sposoban je veoma mnogo da trči i tera me da menjam stil igre. Mada, ima nešto i u tome što s njim uglavnom igram noću, kada je mrak i hladan vazduh, a sve to utiče na brzinu kretanja lopte. Dva puta sam igrao s njim danju, na suncu, i oba puta sam ga pobedio - zaključio je trenutno deseti teniser sveta.

Nole na basketuNajbolji teniser sveta Novak Đoković u Americi se s kompletnim timom Dejvis kup reprezentacije posle treninga opuštao uz košarku. Srpski teniseri ostavili su rekete sa strane i uzeli loptu u ruke, a naš najveći adut Novak Đoković veruje da će upravo dobra i opuštena atmosfera biti ključ za pobedu Amerikanaca na mečevima koji su na programu od 5. do 7. aprila u američkom gradu Bojsiju.

Grešio sam ko klinacTipsarević je izjavio da je kao mlad bio dosta nepromišljen i da bi voleo da može da utiče na mlade tenisere s kojima radi da donose prave odluke.- Voleo bih da mogu da utičem na klince s kojima radim da postupaju ispravno, ali ne znam ni da li bih ja u njihovim godinama poslušao savet mentora. S 15 godina sam probušio obrvu, a sa 17 uradio prvu tetovažu. Možda sam se kasno probudio, a i brak s Biljanom je dosta pozitivno uticao na mene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track