LITURGIJA U OLIMPIJSKOM SELU: Ruski sportisti se pričestili pred sportska takmičenja u TOKIJU! VIDEO
Foto: PrintScreen

s verom u boga

LITURGIJA U OLIMPIJSKOM SELU: Ruski sportisti se pričestili pred sportska takmičenja u TOKIJU! VIDEO

Tokyo 2020 -

Originalan potez Olimpijskog komiteta Rusije i Ruske pravoslavne crkve

Liturgija u olimpijskom selu i to zahvaljujući ruskim sportistima koji se na OI u Tokiju takmiče bez državnih simbola jer su pod kaznom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Duhovni otac ruskog olimpijskog tima protojerej Andrej Aleksejev održao je u sredu prvu liturgiju u kapeli organizovanoj u olimpijskom selu u Tokiju, gde su se neki od sportista pričestili.

- Da, naravno (prva liturgija je održana u kapeli). Bilo je sportista. Bilo je i onih koji su se pričestili - rekao je protojerej za RIA Novosti.

Andrej Aleksejev je postao jedini sveštenik Ruske pravoslavne crkve koji je tim pratio 2021. godine zbog ograničenja u vezi sa pandemijom koronavirusa. Ukazom patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila od 27. jula 2016. godine postavljen je za ispovednika olimpijskog tima.

Pre odlaska ruskog tima na Letnje olimpijske igre u Tokiju, 30. juna, u katedrali Hrista Spasitelja u Moskvi održan je moleban koji je predvodio predsednik Patrijaršijske komisije za fizičku kulturu i sport , mitropolit Murmanski i Mončegorski Mitrofan (Badanjin).

Olimpijske igre u Tokiju odložene su za godinu dana zbog koronavirusa i trajaće od 23. jula do 8. avgusta 2021. Na njima će učestvovati oko 19.000 sportista. Biće to Igre sa najvećim brojem sportova do sada - 33, i kategorijama - 339.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track