Zaz uz užičko kolo letela nad Srbijom!
Foto: Zoran Šaponjić

Kustendorf: Slavna Francuskinja probala medovaču i pogaču

Zaz uz užičko kolo letela nad Srbijom!

Stars -
Želim u Drvengradu da vidim sve. Raduje me što je Kusturica jedan od mojih fanova, izjavila pevačica pošto je sletela u Mećavnik
1 / 3 Foto: Zoran Šaponjić

Mećavnik ko Monmartr!Izabel Žofrua, slavna Zaz, sletela je juče po podne u Drvengrad i odmah sve oko sebe „kupila“ francuskim šarmom i neposrednošću! Emir Kusturica je novu francusku Edit Pjaf, devojku koja na ulicama Pariza peva o ljubavi i lepoti života, dočekao domaćinski - medovačom i pogačom, a Zaz je istog trena priznala da joj je u drvenom selu pod Šarganom sjajno!Morala da odspava- Želim ovde da vidim sve, da uživam u ovom ambijentu - rekla je Zaz a onda nam poverila da dve noći uzastopno nije oka sklopila, da u Drvengradu, u brvnari, mora da odspava bar sat, pa će za koncert biti kao nova.Iz helikoptera koji je vozio Goran Krneta, pevačica s Monmartra Srbiju je posmatrala uz zvuke harmonike i srpskih kola Ljubiše Pavkovića.- Uživala je slušajući srpsku muziku. Opuštena je do kraja - opisuje let od Beograda do Drvengrada najbolji srpski pilot helikoptera.- Srpska muzika... Baš mi se svidelo ono što sam usput slušala - kazala nam je i Zaz po sletanju.Još kad smo joj rekli da u Srbiji ima mnogo publike, da je njen fan i Kusta lično, Francuskinja je sinula:- Baš me raduje da je i Kusta moj fan! Večeras će biti žestoko, to vam obećavam! Ovde sam zbog ljudi, zbog muzike, poezije, filmova, i ne želim ni tren da propustim - pričala je Zaz juče u Drvengradu.Nekoliko sati pre muzičke zvezde, još jedna filmska zvezda bila je na ulicama Drvengrada. Italijan Paolo Sorentino, autor filma „Velika lepota“, koji je nominovan za Oskara, za ovaj film već je dobio Zlatni globus. Mnogi su slobodni da za njega kažu - novi italijanski Felini!- O, ne, ne... To nije istina. Radili smo filmove na istu temu, to je jedina sličnost među nama. Felini je jedan i jedini - skroman je Sorentino, koji dodaje da su na njegov rad uticali Felini, Kopola, Brajan de Palma, Skorseze.Oskarovac voli KustuU Drvengradu, Sorentino je juče uživao u Kustinom društvu, među brvnarama.- Volim njegove filmove. Davno još, kao mlad čovek, gledao sam „Dom za vešanje“, i to dva puta. Sve je to za mene bilo vrlo zanimljivo i poželeo sam da i ja napravim jedan takav film. To je tada bila senzacija - nove ideje o slobodi, o snovima... Taj film mi se veoma dopada - kaže Sorentino.

SorentinoCILJ JE IZAZVATI EMOCIJE KOD PUBLIKEŠta je glavni cilj koji želi da postigne svojim filmovima, kakvu poruku da prenese, pitali smo Sorentina u Drvengradu.- Svoje filmove posvećujem odrasloj publici, a njoj ne prenosim poruke, baš zato što smo odrasli. Svojim filmovima želim da istaknem karaktere ljudi, njihove individualnosti, ideje o svetu. Više me zanimaju emocije likova, nadam se da te emocije mogu da izazovem i u publici - kaže Sorentino.

RazrešilaNISAM SRPKINJANovinari na Kustendorfu zatražili su sinoć od Zaz da konačno objasni da li je srpskog porekla.- Čula sam za ta govorkanja o mom srpskom poreklu, čula sam i da sam baskijskog porekla, ali to nije istina - razočarala je Zaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja