SEVERINA OSTALA KRATKIH RUKAVA: Od Milana samo 2.000 evra
Foto: Dado Djilas

Hrvatsko pravosuđe prvi put dalo velike ustupke ocu

SEVERINA OSTALA KRATKIH RUKAVA: Od Milana samo 2.000 evra

Stars -
Severina Vučković će se žaliti na presudu da mali Aleksandar bez nje napušta Hrvatsku i dva puta mesečno provodi po četiri dana s Popovićem

Ima pravde!Milan Popović konačno može da odahne. Juče je okončano suđenje u Zagrebu i starateljstvo nad malim Aleksandrom je pripalo majci Severini Vučković, ali je srpski biznismen ipak ostvario veliku pobedu, jer će sina napokon moći da dovodi u Srbiju.- Ovo je presedan u hrvatskom pravosuđu, jer su dali velike ustupke ocu. Milan je presrećan jer će dva puta mesečno moći da viđa sina i za to će imati po četiri vezana dana - četvrtak, petak, subotu i nedelju. Presuđeno je i da Aleksandra viđa i izvan Hrvatske, pa će konačno zajednički trenuci oca i sina biti mogući u Srbiji. Popović će moći s njim da putuje i po zemljama EU. Za odlazak na destinacije van evropskih zemalja u pratnji jednog roditelja moraće da postoji saglasnost drugog - otkriva izvor Kurira i naglašava:- Važno je da su prava oba roditelja izjednačena, pa neće moći da se ponavlja protivzakonito odvođenje deteta na dalek put bez očeve saglasnosti, kao što je to Severina već učinila nedavno, kad je sa Aleksandrom otputovala na Maldive.Međutim, Severina nije baš srećna što će njeno dete ići bez nje u Srbiju.- Zadovoljni smo prvim delom presude da dete ostaje kod majke, to smo i tražili. Ali dete može ići i izvan Hrvatske na druženje sa ocem, što po nama nije dobro jer ne može biti bez majke po nekoliko dana - izjavila je pevačicina advokatica Jadranka Sloković.Pored toga, određena je i alimentacija, koju će otac morati da plaća u iznosu nešto manjem od 2.000 evra.- To je ujedno najveća alimentacija koja je ikada dosuđena u Hrvatskoj. Ona i ne treba da služi za bogaćenje, već da prati potrebe deteta - tvrdi Kurirov izvor.Ipak, Severini je i to malo.- To je premalo, na to ćemo se žaliti. Nije to mali novac, koji ne bi zadovoljio potrebe deteta, nego se radi o tome da otac i dete moraju deliti finansijsku sudbinu, a s obzirom na to da su Popovićeve finansije jake, smatramo da i naknada treba biti veća - rekla je Slokovićeva.Ona je saglasnost za ovu odluku dobila od Vučkovićeve, koju je o toku i ishodu suđenja obaveštavala putem SMS jer je pevačica iz nepoznatih razloga bila odsutna.Za razliku od nje, Popović se u pratnji svog advokata Ljube Pavasovića pojavio na suđenju, čijim ishodom je prezadovoljan.- Nećemo se žaliti, bitna je dobrobit deteta - izjavio je advokat Pavasović.Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Severinom i sa Milanom, ali nam se do zaključenja broja niko od njih dvoje nije javio.

Nezadovoljna... Severina Vučković
Nezadovoljna... Severina Vučković

Klecaju joj kolenaSEVE IZOSTALA ZBOG OPERACIJE?Severina je navodno sa suđenja izostala zbog operacije kolena, ali je ta ista operacija nije sprečila da snimi i promoviše seksi spot „Alkatraz“, kao i da se pre neko veče pojavi sa štakama ukrašenim sa 2.500 „svarovski“ kristala na crvenom tepihu prilikom dodele nagrada u Zagrebu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track