Najnovije vesti

OVO SU PIONIRI PINKA: Od voditelja do naučnika
Foto: Kurir štampano

Šta danas rade

OVO SU PIONIRI PINKA: Od voditelja do naučnika

Stars
(Ne)zaboravljeni: TV lica koja su pre 20 godina uveseljavala gledaoce širom Srbije danas uglavnom vode povučen život

Prošlo je dvadeset godina otkako je Pink televizija počela sa radom. I dok su je mnogi osporavali i gasili, „ružičasta imperija“ je napredovala i danas važi za jednu od najjačih medijskih kuća na Balkanu.
Imena voditelja koji su se proslavili na Pinku se i dan-danas pamte. Ekipa Kurira prisetila se TV lica koja su obeležila početke ove popularne televizije. Neki od njih su Biljana Obradović, Zoran Pejić Peja, Stanko Škugor, Ruška Jakić, Sandra Drašković, ali i neprikosnovena Kleopatra.

Ruška Jakić: Dobro jutro, lepotice

Autorka emisije „Ljubav i moda“ ostavila je trag na mnoge današnje voditeljke kako ponašanjem, tako i izgledom. Intrigantna voditeljka visokim rejtinzima zadavala je ozbiljne udarce brojnim kolegama, a i danas njena kultna emisija ima svoje gledaoce, samo na televiziji Palma. I danas često citiraju njenu čuvenu rečenicu „Dobro jutro, lepotice“.

Zoran Pejić Peja: Od taksiste do voditelja

Važi za voditelja sa bogatom karijerom, koji je prethodno bio taksista. Najveću popularnost je stekao vodeći emisiju „A što ne bi moglo“, a kasnije i „Zam“, koji se na Pinku emitovao devedesetih. Njegova emisija u kojoj pevači uživo ispunjavaju muzičke želje gledalaca danas se emituje na DM SAT.

Ljubav i moda...Ruška Jakić ostala upamćena po čuvenoj rečenici:„Dobro jutro, lepotice“
Ljubav i moda...Ruška Jakić ostala upamćena po čuvenoj rečenici:„Dobro jutro, lepotice“


Stanko Škugor: Naučnik u Norveškoj

Prvu mušku postavku emisije „Siti“ obeležio je Stanko Škugor. Nekadašnji voditelj, povukao se prvo iz televizijskih voda, a potom i sa modnih pista, rešen da se posveti edukaciji. Sa diplomom Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, uputio se u Norvešku, gde je dobio stipendiju i specijalizirao - ribarstvo. Danas je Škugor magistar nauke i istraživač u Norveškoj, gde se bavi uzgajanjem i genetikom, hranjenjem, ishranom i zdravljem riba, obradom plodova mora i razvojem proizvoda, kao i istraživanjem prirodnih resursa za potrebe medicine.

Kleopatra: Proriče u Bosni

Kleopatra je karijeru počela na Pinku kao neko ko je čitao pisma gledalaca. U njenu emisiju su ljudi dolazili, a i zvali za savete. Ona je uvek bila zanimljiva i vickasta u davanju saveta gledaocima.
Početkom 2000, na vrhuncu slave, proročica se spremala da snimi i duetsku pesmu sa tadašnjom folk zvezdom Ninom. Međutim, umesto muzičke karijere, ona se povukla iz javnog života da bi se nakon kraće pauze vratila na prostore Bosne i Hercegovine, gde danas ima emisiju.

Violeta Papić: I dalje u voditeljskim vodama

Vodila je čuvenu „Top-listu“ tada popularne turbo-folk muzike, a kasnije i mnoge zabavne emisije, u kojima su gostovali razni pevači. I danas je u tim vodama, pa je jedno od zaštitnih lica na BN televiziji.


Sani Armani: Producira filmove

Sandra Drašković, nakon što se proslavila radeći za poznatu kuću „Armani“, veliku sreću posle manekenstva je našla u voditeljskom poslu i novinarstvu. Bila je zvezda prvih džinglova koji su rađeni za „ružičasti kanal“. Imala je emisiju „Sanimetar“ na Pinku. Bivša manekenka i novinarka trenutno radi u produkciji koja se bavi filmovima, a postala je i direktor marketinga jedne poznate firme.

Biljana Obradović:
OSNOVALA SVOJU PRODUKCIJU

Jedno od zaštitnih lica „ružičaste televizije“ svakako je Biljana Obradović. Nju pamtimo kao jednu od prvih voditeljki emisije „Siti“, a poslednjih godina radi kao autorka emisije u sopstvenoj produkciji „Biljana za vas“. Popularna voditeljka je tokom bogate karijere uradila niz intervjua sa domaćim, ali i svetskim zvezdama.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...