ILIĆ, TOZOVAC I SUBOTA: Ako krešu svim penzionerima, nek krešu i nacionalne
Foto: Fonet, Dragan Kadić I Damir Dervišagić

Solidarni sa penzionerima

ILIĆ, TOZOVAC I SUBOTA: Ako krešu svim penzionerima, nek krešu i nacionalne

Stars -
Vulin je izjavio da bi smanjenje nacionalnih penzija bila stvar solidarnosti društva. Smatram da, ako je tako težak trenutak u državi, svi treba da učestvuju u tome da se uštedi, rekao je Ilić

Mogućnost da i nacionalne penzije koje primaju zaslužni građani Srbije bude smanjene, nije naišla na veći otpor među našim poznatim penzionerima.

Minja Subota, Mirosalv Ilić i Predrag Tozovac bez razmišljanja su se odmah solidarisali sa svim penzionerima.

Minja Subota, jedan od nacionalnih penzionera, podržava smanjenje tih primanja u znak solidarnosti.

Ministar rada Aleksandar Vulin je, takođe, naglasio da to što bi trebalo smanjiti i nacionalne penzije ne govori kao kritiku Ministarstvu kulture, već kao predlog da se o tome razgovara. Srpski pevač narodne muzike Miroslav Ilić kaže da je u saglasnosti sa predlogom ovog ministra.

"Vulin je izjavio da bi smanjenje nacionalnih penzija bila stvar solidarnosti društva. Smatram da, ako je tako težak trenutak u državi, svi treba da učestvuju u tome da se uštedi. Kao jedan od korisnika nacionalnog priznanja, smatram da svi treba da budemo isti. Ako se štedi, zašto bi nacionalne penzije bile izuzete", rekao je Miroslav Ilić.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Ako je grupa stručnih ljudi odlučila da zaslužujemo ovo, ja to ne smatram penzijom ja to zovem nacionalnim priznanjem, jer su u pitanju vrhunski sportisti i umetnici. Dakle, pričamo o velikim imenima. Mi nismo upitani ko treba da bude korisnik nacionalne penzije, ali isto tako to ne bi bilo u redu. Oni koji su stručni, zaduženi za kulturu, odlučili su, tako da i u slučaju pitanja štednje, oni treba da odluče. Ne znam da li je pravedno, ali ako svima “krešu”, pitanje o tome je zaista suvišno. Ako je potrebno da se svima primanja smanje, neka se smanji i ovo", rekao je Predrag Živković Tozovac.

Foto: Dragana Kadić
Foto: Dragana Kadić

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track