SEKA ALEKSIĆ 3 DANA SLAVI BOŽIĆ: Miris tamjana tera zle sile!
Foto: Facebook

Porodični praznik

SEKA ALEKSIĆ 3 DANA SLAVI BOŽIĆ: Miris tamjana tera zle sile!

Stars -
Našim domom se proširi taj divan, veoma prijatan miris, koji čoveku prosto uliva mir i snagu. Postoji verovanje da miris tamjana tera zle sile (demone), a čak pre 5.000 godina njime se trgovalo na Arabijskom poluostrvu i u severnoj Africi. Bio je vredan poput zlata

Pevačica Seka Aleksić je u svom blogu čestitala najradosniji hrišćanski praznik i objasnila da se u njenoj kući Božić slavu tri dana.

"Božić slavimo sva tri dana. Kuća nam je puna gostiju, dragih prijatelja, sa kojima suprug i ja provodimo celu godinu, a čije su porodice daleko. To je posebna prilika da se okupimo, da provedemo vreme zajedno, prisećamo se svega lepog što smo zajedno prošli i nazdravimo uz vino - za zdravlje, sreću i lepu budućnost. Božićno jutro... Osmeh mi ne silazi sa lica. Dok ispijam prvi gutljaj kafe uvek se prisetim svog detinjstva, ljubavi koja mi je bila davana, kada smo živeli veoma skromno, kada mi neke materijalne stvari nisu bile dostupne, a nisam ni želela skupe poklone. Učena sam i vaspitavana da tuđe poštujem, a svoje volim, da se samo radom i upornošću može ostvariti želja, da se materijalna stvar prosto može izgubiti, uništiti, da su čista duša i čist obraz najbitniji u životu. Godine su prošle, toliko toga se izdešavalo. Ja sam sazrela, u braku sam sa čovekom koga volim, a opet sa žarom onog malenog deteta radujem se tom velikom danu, uvek ga obeližim u krugu svojih najdražih", između ostalog napisala je pevačica u blogu.Aleksićeva je u svom blogu objasnila i šta je tamjan."Našim domom se proširi taj divan, veoma prijatan miris, koji čoveku prosto uliva mir i snagu. Postoji verovanje da miris tamjana tera zle sile (demone), a čak pre 5.000 godina njime se trgovalo na Arabijskom poluostrvu i u severnoj Africi. Bio je vredan poput zlata. Mudraci su darovali tamjanom tek rođenog Isusa. Danas tamjan, koji je ostao misterija naučnicima, izbegava da nam otkrije sve svoje sastojake. Smatram da mi, smrtnici, ipak ne treba da znamo sve, pa čak ni tu tajnu, zašto ovaj divan miris utiče pozitivno na čoveka i izaziva osećaj mira, a dokazano je da smanjuje stres. (...) Pored običaja koji se razlikuju od zemlje do zemlje, Božić je svuda dan pomirenja i praštanja. Nemojte misliti na loše stvari, loše ljude, loše postupke, ne svađajte se. Iskoristite najbolje ove dane, dane kada smo svi bliži jedni drugima. Budite sa svojim porodicama, sa svojim prijateljima. Imajte na umu da male stvari čine život, sve prolazi, ali ljubav ostaje, Bog je ljubav! Praštajte! Mir Božiji, Hristos se rodi!", napisala je Seka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja