Jelena Žigon: Držao me je za vrat i sve vreme je govorio: U redu je, Jelena, neću vas ubiti
Foto: Dragana Udovičić

Proslavljena glumica juče napadnuta u svom stanu

Jelena Žigon: Držao me je za vrat i sve vreme je govorio: U redu je, Jelena, neću vas ubiti

Stars -
STRAŠNO Umetnici je usred bela dana nepoznati muškarac upao u dom, iz kojeg je odneo nakit, novac i novčanik sa dokumentima

Proslavljena srpska glumica Jelena Žigon (82) napadnuta je juče u svom domu u Beogradu.Maskirani pljačkaš upao je u njen stan dok je ona bila u njemu, i odneo zlato, novčanik s novcem i ličnim dokumentima. Pošto ga je Jelena spazila, lopov ju je napao. Oborio ju je na pod i tukao je, dok je ona plakala. Tom prilikom zadobila je lakše telesne povrede. Nakon incidenta u stan je došao njen sin Nikola, a ubrzo i policija i Hitna pomoć.

Mesto napada... Zgrada u kojoj živi proslavljena glumica
Mesto napada... Zgrada u kojoj živi proslavljena glumica

Ekipa Kurira posetila je porodicu Žigon, a Jelena nije bila previše raspoložena za priču.- Nisam u stanju da pričam. Bila sam sama u kući kada je čovek sa kapom preko lica ušao i počeo da me maltretira. Bio je jak, ali mlađi čovek. Gurnuo me je i tukao, držao me je za vrat i sve vreme je govorio: „U redu je, Jelena, neću vas ubiti“. Valjda je to rekao kako ne bih vrištala - izjavila je Žigonova, koja je i dalje bila u šoku zbog svega što se dogodilo.

Na licu mesta... Novinarka Kurira u razgovoru s Jeleninim sinom Nikolom
Na licu mesta... Novinarka Kurira u razgovoru s Jeleninim sinom Nikolom

Njen sin Nikola ne može da veruje šta ih je snašlo.- Upao je čovek u kuću i držao mamu na podu. Tražio joj je zlato. Srećom, nije je mnogo povredio, već ju je samo ugruvao. Četiri policijske ekipe su izašle na teren, a došla je i Hitna pomoć. Lopov je odmah pobegao i odneo je novčanike i dokumenta - otkriva nam Nikola.

Stanuje iznad majke... Ivana Žigon
Stanuje iznad majke... Ivana Žigon

On otkriva da je Žigonova već imala slične neprijatnosti.- Ovo se nama dešava već drugi put, a ne može se tome stati na put. Ona živi ovde sama, ali moja sestra Ivana živi na gornjem spratu. Mogao je da je ubije zbog gluposti. Srećom, nije. Dešava se to i drugima. Ljudi nemaju para, pa kradu. Ja ne verujem da će počinilac biti pronađen jer je mama i pre dve godine bila napadnuta, a onaj koji je to uradio do danas nije pronađen - zaključuje Žigon.Pokušali smo da kontaktiramo i sa Jeleninom ćerkom Ivanom Žigon, ali se ona nije javljala. Kako smo saznali, njen sin Steva je bio potresen kada je čuo šta se dogodilo baki. Nije prestajao da plače, pa ga je odvela iz kuće kako bi ga smirila.

NeprijatnostPOZNATI ČESTO NA METI PLJAČKAŠAGlumica Seka Sablić pre tri godine je napadnuta na ulici. Lopov je pokušao da joj strgne zlatni lanac sa vrata i pobegne, ali zahvaljujući njenoj reakciji i brzom delovanju prolaznika, napadač svoju nameru nije sproveo u delo. Seki je i početkom godine opljačkana vikendica u mestu Rose u Crnoj Gori. Neprijatnost je doživeo i pesnik Raša Popov, kojem su u stan upala tri maloletnika i pretukla ga, a opljačkan je i stan Branka Kockice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track