JOŠ NE GOVORE: Željko i Leontina se ne poznaju
Foto: Nemanja Pančić

Dodeljen Zlatni beočug kulturnim radnicima

JOŠ NE GOVORE: Željko i Leontina se ne poznaju

Stars -
Među ovogodišnjim laureatima bili su bivši partneri, koji se nisu pozdravili iako su sedeli na samo pola metra razdaljine

I pored toga što su obnovili saradnju kad je Leontina Vukomanović napisala pesmu „Ludak kao ja“ Željku Joksimoviću, njih dvoje i dalje ne pričaju.To se moglo primetiti juče u Narodnom pozorištu, na 44. uručenju priznanja Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi, koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda. Među ovogodišnjim laureatima našli su se i Željko i Leontina, koji su pre više od deset godina bili u ljubavnoj vezi. Iako su sedeli na samo pola metra razdaljine, oni nisu progovorili ni reč. Nisu ni čestitali jedno drugom na ovom značajnom priznanju. Žurila zbog obavezaLeontina, koja je na dodeli imala pratnju hora Čarolija, kojim upravlja, odmah nakon što je primila statuu napustila je Narodno pozorište. Kako nam je objasnila, žurila je zbog ranije dogovorenih obaveza. Joksimović je ostao i strpljivo se fotografisao s decom iz popularnog hora.- Ova nagrada predstavlja ne samo izuzetno priznanje za moj dosadašnji autorski rad već je, pre svega, i podsticaj da učinim još više na promociji srpske kulture i umetnosti van granica Srbije i regiona - rekao je Joksimović za Kurir.Podsetimo, Leontina Vukomanović i Željko Joksimović obnovili su saradnju na insistiranje njegove žene Jovane, koja je zamolila članicu žirija „Pinkovih zvezdica“ da mu napiše pesmu. Leontina je tada objasnila da sa Željkom nije kontaktirala, već je Jovani na mejl poslala numeru.

Nagrađeni... Dragan Petrović Pele i Ljubiša Samardžić
Nagrađeni... Dragan Petrović Pele i Ljubiša Samardžić

Glumice u publiciInače, Zlatni beočug za životno delo dobili su istoričar antike i direktorka Narodnog muzeja mr Bojana Borić Brešković, sociolog kulture dr Miloš Nemanjić i glumac i reditelj Ljubiša Samardžić, dok su ostali dobitnici Željko Mitrović, glumac i pedagog Dragan Petrović Pele, pesnik Slobodan Stanišić, kompozitor Zoran Simjanović i drugi. Svečanoj akademiji prisustvovale su i glumice Nina Janković, Tamara Dragičević i Miljana Gavrilović.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track