TRAGIČNA PRIČA JELENE KARLEUŠE: Moj deda i njegov brat poginuli su u istom danu!
Foto: Zorana Jeftic, Tango Six

Tužna sudbina

TRAGIČNA PRIČA JELENE KARLEUŠE: Moj deda i njegov brat poginuli su u istom danu!

Stars -
Pevačicin deda Jure Tomažič, i njegov brat Vilibald su se svojim avionima srušili 10. oktobra 1967, nepunih 100 kilometara jedan od drugog

Tužnom igrom sudbine, pilot Jure Tomažič, otac Divne Karleuše, majke Jelene Karleuše, poginuo je 1967. a tog istog kobnog dana, 10. oktobra, nastradao je i njegov rođeni brat Vilibald, takođe pilot, samo u drugom avionu… stotinak kilometara od mesta na kojem se Jure srušio!

U utorak 10. oktobra, Jure Tomažič je sa aerodroma Lađevci kod Kraljeva poleteo prema Kumanovu. Nekoliko sati kasnije Vilibald Tomažič je avionom “Hidromontaže” krenuo na rutinsku turu do Maribora.

Na povratku iz Kumanova, vreme se naglo pogoršava, i uslovima skoro nikakve vidljivosti, Jure gubi orijentaciju i udara svojom letelicom u planinu Juho.

Vilibald zbog lošeg vremena, odlučuje da krene alternativnom rutom, i zbog očajnih meteoroloških uslova ne vidi na vreme planinu Stol kod Bora, i gine kao i njegov brat.

Braća Tomažič, koja su nastradala nepunih 100 kilometra jedan od drugog, u razmaku od dva, tri sata, sahranjena su uz sve vojne počasti u rodnom Ptuju u Sloveniji.

(pouke.org)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja