DEJAN PETROVIĆ PORUČUJE: Nisam ja predgrupa Bregoviću
Foto: Damir Dervišagić

Prva truba

DEJAN PETROVIĆ PORUČUJE: Nisam ja predgrupa Bregoviću

Stars -
Na festivalu svako ima svoj nastup, pa i svoju publiku. Ko svira pre a ko posle, to je samo stvar programa, ističe srpski trubač

Virtuoz Dejan Petrović više se ne takmiči u Guči, ali na prestižni muzički festival dolazi svake godine da svira za narod i sve ljubitelje ovog zvuka.

Glavna zvezda... Goran Bregović
Glavna zvezda... Goran Bregović

Muzičar iz Užica i njegov sastav „Big bend“ stigli su u prestonicu trube iz Dubrovnika da bi nastupili neposredno pre Gorana Bregovića, koji je najavljen kao zvezda ovogodišnjeg 55. izdanja Sabora trubača.

00.30 6. avgust 2015. Guča
00.30 6. avgust 2015. Guča

- Na mojim koncertima je zagarantovan dobar provod. Na tu priču o Bregi uopšte ne gledam tako. Tu nema predgrupa, već je festival gde svako ima svoj nastup, pa i svoju publiku. Ko svira pre a ko posle, to je samo stvar programa - kaže za Kurir Petrović, čije trubačke bravure jednostavno teraju da se „lome kukovi“. Njegov hit „Vrtlog“ sviraju po desetak puta za noć i drugi sastavi, što talentovanom umetniku veoma imponuje.

- Pesma je postala kao neka moja lična karta. Nisam u startu znao koliki hit može da postane i pored toga što je na nastupima uvek bio haos kada bismo je svirali. Mislim da je bila 2010. godina kada sam došao u Guču i gde god bih se okrenuo, čuo bih da se svira „Vrtlog“. Tada sam shvatio da taj vrtlog uvlači sve više i više ljudi - smatra Petrović.

Muzičar u Guči ostaje do nedelje, gde će svirati na pozornici ispred hotela „Zlatna truba“. Umetnik se ne slaže s odlukom organizatora da na festivalu nema više mesta za folk izvođače poput Svetlane Cece Ražnatović ili Miroslava Ilića.

- Poštujem tu odluku, mada lično nemam ništa protiv nastupa drugih izvođača. Trebalo je razmisliti o tome da njihovi koncerti imaju malo drugačiju koncepciju i da nastupe s nekim trubačkim orkestrom. Aranžmane pesama bi mogli da prilagode i mislim da bi onda to imalo smisla, jer je to ipak sabor trubača i svakako se akcenat treba zadržati na tome - zaključuje Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track