TROJKE MERAKLIJE PEKOVIĆA: Ispraznio kafanu, pa sa Obradovićem udario po patriotskim pesmama
Foto: Damir Dervišagić

Kitio trubače i pio rakiju

TROJKE MERAKLIJE PEKOVIĆA: Ispraznio kafanu, pa sa Obradovićem udario po patriotskim pesmama

Stars -
igrač Minesote u privatnosti uživao u muzici. Društvo mu pravili telohranitelji i prijatelji, među kojima i trener Željko Obradović

Četvrto veče Sabora u Guči obeležio je dolazak Nikole Pekovića. Košarkaša Minesote naše kamere uslikale su kako se zabavlja u jednom od lokala.

Zbog Pekovićevog dolaska nije bio dozvoljen ulaz u kafanu drugim gostima, kako bi on u društvu nekoliko telohranitelja, kao i desetak prijatelja, među kojima je bio i trener Željko Obradović, na miru mogao da naručuje pesme. Ređale su se srpske patriotske numere, ali i naslovna numera iz serije „Otpisani“. Letele su i novčanice, a Peković je kao pravi meraklija uživao u domaćoj rakiji.

U isto vreme na gradskom stadionu održavale su se svirke Gorana Bregovića i Dejana Petrovića. Brega se posle godinu dana pauze vratio na veliku pozornicu svog omiljenog festivala.- Ko ne poludi, taj nije normalan! - ovim rečima proslavljeni muzičar pozdravio je fanove, koji su uživali u svirci više od dva i po sata. Publika u kojoj smo primetili veliki broj Francuza i Poljaka oduševljeno je pevala „Gas, gas“, „Bela, ćao“, „Kalašnjikov“... Razigranu masu pre Bregovića dobro je zagrejao i Dejan Petrović. Višestruki pobednik Sabora i najmlađa prva truba u istoriji festivala svirao je obrade svetskih hitova, kao i svoje pesme.

Nagrade su dodeljene Nikoli Krstiću i orkestru braće Ilić (pionirska kategorija), te Ivanu Papiću i orkestru Timočki veseljaci (omladinska kategorija).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja