POSETIO SKADARLIJU: Dino Merlin zapevao Tomine hitove
Foto: Nemanja Pancic

Sarajevski kantautor u Beogradu

POSETIO SKADARLIJU: Dino Merlin zapevao Tomine hitove

Stars -
Orkestar je pozdravio gosta pesmom „Kiša je padala“, a po želji pevača na uvce su mu odsvirali još dva Zdravkovićeva kafanska evergrina, zbog čega je zakitio harmonikaša

Noć uoči prvog spektakla u Beogradu, sarajevski kantautor Dino Merlin posetio je Skadarliju, čuvenu boemsku četvrt u srcu prestonice.Pevač je pre odlaska na večeru održao generalnu probu za dva koncerta u Kombank areni.

Zakitio svirače... Dino Merlin u sevdahu
Zakitio svirače... Dino Merlin u sevdahu

Jagnjetina i roštilj

Kad se uverio da sve funkcioniše besprekorno, sa saradnicima je prošetao beogradskom kaldrmom i svratio u jednu kafanu u kojoj je jednu zoru dočekala i Tina Tarner a redovno su je posećivali i brojni glumci Bora Todorović, Olivera Markovic i Branko Pleša.
Svirali mu omiljene pesme... Sarajevski kantautor voli dobru narodnu muziku
Svirali mu omiljene pesme... Sarajevski kantautor voli dobru narodnu muziku

Naša ekipa navratila je nešto kasnije, kad se prostorom širio izazovni miris jagnjetine i jela pripremljenih na roštilju. Špalir ogromnih sveća na ogradi davao je ambijentu svečan izgled, a na samom ulazu sa osmehom nas je dočekala devojka koja nas je odvela u jedan skriveni kutak kafane, gde je Merlin sedeo sa dvadesetak prijatelja.- Za mnoga mesta u Beogradu vežu me lepe uspomene. U Skadarliji se uvek osećam sjajno. Samo je jedno takvo mesto. Uvek volim da popijem kafu i pojedem jedno od najukusnijih jela na svetu - pohovane paprike punjene kajmakom - otkriva nam Dino, koji svaki put kad dođe u našu zemlju obavezno pogleda beogradski sebilj, poklon grada Sarajeva povodom Samita nesvrstanih. To je replika sarajevskog sebilja koji više ne postoji u svom izvornom obliku.

Omiljeni pevač... Toma Zdravković
Omiljeni pevač... Toma Zdravković

Letele novčanice

Pošto je završio večeru, Dino se opustio uz orkestar Tri šešira. Muzičari su ga pozdravili njegovom omiljenom pesmom Tome Zdravkovića „Kiša je padala“, koja ga je pogodila do suza.Neko iz pevačevog društva se uhvatio za novčanik, a onda i Dino Merlin, i u samo nekoliko sekundi u harmonici više nije bilo mesta za nove hiljadarke. Pevač je poručio još dve Tomine pesme, koje je i zapevao.

Hit do hitaZA BEOGRAĐANE POSEBAN REPERTOARDino Merlin je pre izlaska na večeru održao probu s bendom koji čini 14 muzičara. Svirka je počela oko 18 sati, a Merlin je, umesto da vežba planiranih dva sata, sišao s pozornice nakon tri sata. Pevač je izveo samo deo numera koje je pripremio za beogradsku publiku. Posebnu pažnju obratio je na hitove koje je uvrstio na set listu samo za koncerte u Areni. Članovi benda ostali su da vežbaju još sat duže kako bi zvuk bio savršen kao i pre četiri godine, kad je održao čak tri koncerta u Areni.

SusretČEDA JOVANOVIĆ UPOZNAO PEVAČALider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović upoznao je preksinoć Dina Merlina. Političar je gosta iz Sarajeva dočekao u jednom hotelu, gde su proveli više od pola sata u srdačnom razgovoru. Čeda je otkrio da je veliki fan Dinove muzike.- Srbi, Bosanci, crnci i Albanci nikad u mom gradu nisu bili stranci. Neka večno traje čarolija, Merline - napisao je Jovanović ispod fotografije s gostom iz Sarajeva koju je objavio na društvenim mrežama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track