GOTOV RAT: Skinuta Tijanićeva zabrana, Karleuša se vraća na RTS!
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

Opet sarađuju posle 12 godina

GOTOV RAT: Skinuta Tijanićeva zabrana, Karleuša se vraća na RTS!

Stars -

Pevačica obavestila fanove da je pristala da snimi emisiju za Javni servis samo da bi ih pitala zbog čega joj je bilo uskraćeno pravo na život i rad

Posle 12 godina Jelena Karleuša se vraća na RTS! Ovo će biti njeno prvo gostovanje nakon što je nekadašnji direktor Aleksandar Tijanić doneo odluku da je zabrani na nacionalnoj televiziji, nazivajući njenu muziku teškim šundom.Da ta zabrana više ne važi, pohvalila se sama Karleuša na društvenim mrežama.

- Prvog septembra, posle 15 godina (malo se zabrojala, prim. aut.) neobjašnjive i sramne zabrane, moja noga će kročiti u zgradu RTS, gde ću snimiti emisiju. Pristala sam da dođem ne zato što mi emisija na RTS znači, već da postavim retoričko pitanje: zašto je jedan umetnik u 21. veku, u demokratskoj zemlji, bez ikakvog razloga bio zabranjen skoro čitavu karijeru na Javnom servisu.

Zatim ću opaliti selfi, napraviti im najgledaniju emisiju koju su ikad imali i oprostiti im. Srećom, meni zabrane u skoro svim medijima nisu mogle i ne mogu da štete ama baš ništa, ali zbog mojih kolega umetnika dižem glas protiv kršenja ljudskih prava, prava na život i rad - napisala je Jelena na Fejsbuku.

Podsetimo, njeno poslednje pojavljivanje na RTS bilo je na Beoviziji 2004. Tada je proglašena kičem i narednih 12 godina nije je bilo na nacionalnom servisu. Ona i Tijanić ušli su u sukob koji je kulminirao 2012.- Ići ću na Evrosong kad Tijanić klekne, izvini mi se i poljubi me u ovo lepo dupe. E, da, i kaže mi: „Kraljice univerzuma, smiluj se!“ - napisala je Jelena tada na Tviteru, a Tijanić joj je odgovorio da će ona ići na Evroviziju onda kad počne da peva.Pozvali smo Oliveru Kovačević, urednicu Zabavnog programa, da prokomentariše skidanje zabrane, ali se ona nije javljala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track