PUKLA TIKVA: Ovo su ljubavni brodolomi naše estrade koji su privukli najveću pažnju!
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić, Nebojša Mandić

Razvodi poznatih

PUKLA TIKVA: Ovo su ljubavni brodolomi naše estrade koji su privukli najveću pažnju!

Stars -

Poslastica tabloida uvek su bili ljubavni jadi poznatih ličnosti, posebno kada stanu na ludi kamen i okliznu se na njemu.

Bračnu zakletvu "voleću te, paziću te i maziću te u dobru i zlu" pogazili su mnogi, a evo nekih od njih.

Brak Dače Ikodinovića i pevačice Nataše Bekvalac okončan je početkom februara ove godine. Danilo je demantovao da su se razveli zbog njegove navodne preljube s izvesnom Milicom Dražin. On je rekao da tu devojku poznaje površno, a Nataša je izjavila: "Milica mi je sve vreme bila ispred nosa"."Ona je bila redovni posetilac kozmetičkog salona moje sestre Dragane, kao i Dačinog restorana. Kako me ništa ne bi podsećalo na prošlost, rešila sam da uklonim čak i tetovažu, slovo "D" sa desne ruke, koju sam uradila u doba najveće ljubavi sa njim!"

Razvoda je uvek bilo i biće, kažu poznate zvezde braneći se od zlih jezika. Folk-pop pevačica Mira Škorić postala je ikona feministkinja kada je posle razvoda sa hirurgom dr Vasom Jeremićem rekla:

"Bolji je dobar razvod nego loš brak. Žene su drugačije od muškarca i zrelije gledaju na život. Zdravije rezonuju. Muškarci su niža bića, u svakom pogledu. Stojim iza toga da je žena - žena! Na svim poljima života žene su jače i izdržljivije od muškaraca. Oni su slabići!"

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Kako bilo, pojedini estradni brakovi su pucali kao baloni još u vreme bivše velike Juge, ali se o tome nije pričalo i pisalo da pokojni Josip Broz ne bi rekao: "Boga ti poljubim, nije ovo Holivud, na Goli otok sa njima!" Doduše, nije bilo tada ni glamuroznih venčanja. Najčešći su bili brakovi, pa i razvodi pevačica sa harmonikašima i kompozitorima.

Neke bračne zavrzlame liče na latinoameričke TV sapunice. Pevačica Zorica Brunclik tri puta se udavala i ima četvoro dece. Prvi brak sa basistom Zoranom Tutićem je kratko trajao. Drugi put udala se za harmonikaša i kompozitora Ljubu Kešelja koji se posle razvoda i sudskog spora oko raspodele zajedničke imovine, oženio pevačicom Senom Ordagić. Zorica je utehu potražila u naručju harmonikaša i kompozitora Miroljuba Aranđelovića Kemiša, koji je bio u braku sa Vesnom Zmijanac. U to vreme je Vesni napravio hit pesmu "Nevero moja". Kemiš se razveo od Vesne i venčao se sa Zoricom sa kojom i danas živi u srećnom braku. Vesni Zmiji, kako su je tada nazivali obožavaoci, ljubavne rane zalečio je Vlada Jovanović, tadašnji šef marketinga PGP RTB, sa kojim je dobila kćerku Nikoliju. Ali nije imala sreće ni sa njim, kada su se razveli, otišla je u svoju vikendicu na Bukulju i zatarabila srce.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić udavala se, kažu, tri puta. Nekada je govorila da je srećna u ljubavi, a nesrećna u braku:

"Svima koje sam volela, predavala sam se svim srcem. Novinari su me udavali i razvodili bar sto puta! Ne volim da se vraćam u prošlost, samo guram dalje. Oduvek sam najviše cenila svoju slobodu i pored mene su mogli da budu samo muškarci koji su to poštovali i koji nisu pokušavali da me sputaju... Sad, što su se neki pored mene osećali kao pored generala, njihov je problem."

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Pevač Aca Lukas je u trećem braku sa Sonjom Šašić koje je pre toga bila udata s Acinim kolegom Željkom Šašićem.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

U priči o estradnim brakovima Šaban Šaulić je zanimljiv jer se dva puta ženio - istom ženom Gordanom sa kojom, inače, ima troje dece.

Kantautor zabavne i folk muzike Rade Vučković danas je u petom braku. Jedna od njegovih izabranica bila je pevačica Goca Božinovska sa kojom ima ćerku. Goca je posle smrti muža kik-boksera Zorana Šijana ostala udovica.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Zlata Petrović ima iza sebe dva estradna razvoda. Bila je u braku sa pevačem Hasanom Dudićem i TV voditeljem Zoranom Pejićem Pejom.

"Hasan me je tukao, a Peja za uši vukao", kaže Zlata kada je priupitaju za bivše muževe.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Samo nekoliko meseci posle glamuroznog venčanja Jelena Karleuša razvela se od biznismena Bojana Karića. Tim povodom je popularna pevačica izjavila:

"Razlog našeg razlaza, pa kasnije i razvoda je nameštaljka u kojoj sam ja bila žrtva. Mnogi faktori su vodili ka tome da ne budemo zajedno, neki su to želeli i pošlo im je za rukom."

Jelena je sada u braku sa fudbalerom Dušanom Tošićem sa kojim ima dve kćerke.

Goca Tržan i Ivan Marinković su se sporazumno razveli. Ivan je napustio njihov zajednički stan i vratio se da živi kod majke. Goca je tih dan medijima poslala saopštenje u kome je apelovala: "Istina je da smo Ivan i ja ušli u tunel. Istina je da smo oboje, zajedno sa našom ćerkom, u veoma teškoj situaciji. Zato vas molim da nas pustite da u miru poližemo svoje rane i da po mogućnosti ne dosipate so na iste".

Goca je danas u braku sa bubnjarom svog benda Rašom Novakovićem.

Spisak ljubavnih idila i lomova bio bi dugačak kao spisak birtija, kafana i restorana na Ibarskoj magistrali gde su obično počinjale ljubavne storije i često se i završavale uz muziku, pesmu, ciku i vrisku. Sada je drugačije, estradne dame mahom se udaju za sportiste ili biznismene. Mnogi u tome vide fenomen, ali je objašnjenje jednostavno. Harmonikašima i kompozitorima je od lepih mladih pevačica važniji novac da bi preživeli estradni haos. Estradne zvezde i zvezdice sve češće pevaju po diskotekama gde zalaze vrhunski sportisti i biznismeni ili na njihovim zabavama. I njima je novac potreban da snime album ili spot. Holivud je, napokon stigao u Srbiju. Na ludi kamen se staje kao na skijašku stazu, pa šta bude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track