HUMANA LEPA BRENA: Doniraću organe! Na taj način može da se spase nečiji život!
Foto: Dragan Kadić

Folk pevačica donela važnu životnu odluku

HUMANA LEPA BRENA: Doniraću organe! Na taj način može da se spase nečiji život!

Stars -

Gazdarica „Grand produkcije“ planira da se uskoro pridruži grupi građana koji su postali vlasnici donorske kartice, u čemu ima podršku muža Bobe i sinova

Lepa Brena je odlučila da zavešta organe, saznaje Kurir.S obzirom na to da je oktobar svetski mesec posvećen doniranju organa, pevačica bi već sledećeg meseca mogla da postane vlasnica donorske kartice.

- Brena planira da se priključi akciji jer zna da bi na taj način u javnosti stvorila pozitivan stav o ovom humanom činu. Ona je već sa prijateljima i lekarima pričala na tu temu i samo je pitanje trenutka kada će staviti svoj potpis na donorsku karticu. Svesna je da je potreba za doniranjem organa svakodnevna i da je mnogim pacijentima transplantacija jedini način da ozdrave. Zbog toga i želi da pristupi donorskoj mreži, ali nema nameru da pravi senzaciju od toga, niti ličnu promociju - priča naš dobroobavešten izvor blizak popularnoj pevačici.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

On kaže da vlasnicu „Granda“ u ovoj nameri podržava suprug Slobodan Boba Živojinović, kao i sinovi Stefan i Viktor i pastorak Filip.- Brenini muškarci smatraju da je pevačica donela pravu odluku. Veruju da će njeno zaveštanje organa biti podstrek za mnoge koji još nisu shvatili značaj doniranja - završava naš sagovornik.Folk diva je potvrdila naša saznanja.

- Želim to da uradim! Za mene je doniranje organa normalna stvar. Volim to što nova tehnologija može da pojednostavi život. U to spada i zaveštanje organa , kaže Brena i objašnjava zbog čega se odlučila na taj korak.

- Na taj način može da se spase nečiji život. Ima li šta preče od toga? Mi smo okruženje koje nema priliku da napreduje. Naš evolutivni napredak ide prilično sporo, ali zaveštanje organa je dobro za ljude i mislim da to treba podržati. Kada se detaljno budem informisala o tome, svakako ću potpisati donorsku karticu - poručuje folk zvezda.

Bravo za njihOKAN, BJELA, ANDRIJA ZAVEŠTALI ORGANEBrena nije jedina javna ličnost koja se odlučila na ovaj korak. Nacionalnu kampanju Ministarstva zdravlja Republike Srbije „Produži život“ prošle godine je podržala ekipa filma „Vir“ sa Nenadom Okanovićem na čelu. Organe su zaveštali i glumci Mima Karadžić, Andrija Milošević i Dragan Bjelogrlić, kao i njihov pokojni kolega Milorad Mandić Manda. Voditeljka Nina Lečić i manekenka Nina Seničar takođe su vlasnice donorskih kartica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track