DARA BUBAMARA ZA KURIR: Minimaks je zauvek moj zaštitni znak!
Foto: Printscreen, Dragan Kadić

Sećanje: Dvanaest godina od smrti Milovana Ilića

DARA BUBAMARA ZA KURIR: Minimaks je zauvek moj zaštitni znak!

Stars -

Nije se još rodio tako duhovit čovek kao što je bio on. Svi ovi posle njega nisu toliko jaki i originalni kao Mića. Pored toga što je bio šoumen, bio je i izvrstan čovek, kaže Dara Bubamara

Na današnji dan pre 12 godina preminuo je Milovan Ilić Minimaks, radio i TV novinar i pisac. Bio je prvi voditelj tok-šoua u Jugoslaviji, čuvene „Minimaksovizije“, u kojoj su gostovali bukvalno svi: pevači, sportisti, glumci, političari.Tada se znalo: ako želiš da uspeš u karijeri, moraš gostovati kod Minimaksa. Pomogao je mnogima, a gostovanja kod njega nikad neće zaboraviti ni Dara Bubamara.- Minimaks mi je mnogo pomogao. Bila sam njegova glavna muza. Upoznali smo se još dok sam bila u bendu Košava sa Dunava. Svirali smo na Tašu, on je imao radijsku esmisiju „Tup-tup“, u kojoj nas je predstavio. Rekao je: „Svetom sida hara, a Beogradom Dara Bubamara!“ Gurao nas je baš dugo, onda smo snimili hit „Košava“ i gostovali kod njega na televiziji. Tada su svi videli koliko sam otkačena i zabavna. Moja karijera je posle toga rasla, a njegovi šou-programi bili su sve gledaniji. Stvarno smo bili spoj - priča Dara za Kurir.

Anketa: Po čemu pamtite Minimaksa?

Kobni rakSAHRANJEN 40 DANA POSLE SUPRUGE BILJANEMilovan ilić Minimaks preminuo je 9. februara 2005. od raka jetre u bolnici u Padovi. Mesec i po pre njega od raka kostiju umrla je njegova supruga Biljana, a Mića je otišao na onaj svet ne saznavši za to, jer mu nisu saopštili iz razumljivih razloga.- Mića je umro na dan kad su njegovoj ženi Biljani davali četrdesetodnevni pomen. Sećam se da je tada neko rekao: „Žena je došla po njega da se više ne muči.“ Baš tužno - seća se Zorana Pavić.Minimaksov sin Vladimir, nekada poznat i po rep nadimku Ila, uspešno je operisao tumor pre tri godine. Voditelj s Biljanom ima i ćerku Anu, a iz prethodnog braka sina Igora.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track