BOBA O POKOJNOJ PRINCEZI DAJANI: Fale mi naši dugi razgovori!
Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

Godišnjica smrti

BOBA O POKOJNOJ PRINCEZI DAJANI: Fale mi naši dugi razgovori!

Stars -

Bili smo bliski, počastvovan sam što sam je poznavao, rekao je Živojinović o Ledi Di, koja je poginula na današnji dan pre 20 godina

Na današnji dan pre 20 godina poginula je princeza Dajana. Njen veliki prijatelj Slobodan Boba Živojinović za Kurir je rekao da mu veoma nedostaje Ledi Di, s kojom je na vrhuncu teniske karijere bio veoma blizak, sve dok nije upoznao sadašnju suprugu Lepu Brenu.

- Bila je predivna žena, s kojom sam mogao da pričam i o najobičnijim stvarima. Bio sam iznenađen koliko je prirodna i počastvovan sam što sam je poznavao. Pričali smo o svakodnevnim stvarima i našoj deci jer je Filip godište njenog mlađeg sina Harija. Navijala je za mene s tribina iako je kraljevska porodica imala VIP ložu - rekao je Boba prošle godine za Kurir, koji je došao u posed fotografije iz 1987. godine na kojoj princeza pozira s njim i njegovim najstarijim sinom Filipom.

Živojinović nam je otkrio kako su se upoznali:

- Nedelju dana pre Vimbldona održao se humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika i tada sam je upoznao. Odmah me je pitala da li sam ja taj teniser koji ima najjači servis i ja sam joj potvrdio. Iduće godine isto se održavao egzibicioni meč i tada smo počeli da se družimo i viđamo. Bili smo bliski.

Ledi Dajana navodno je muvala Bobu iako je tada bila u braku s princom Čarlsom, a on s nevenčanom suprugom Zoricom.

- Ne želim da pričam o tome jer ona više nije s nama. Velika je stvar kad na meč dođe da te bodri neko poput nje, jer se nije dešavalo da neko iz kraljevske porodice navija za tebe s tribina. Volela je način na koji sam igrao i ponašao se na terenu i sve što ide uz to - kazao je bivši teniser.

Podsetimo, Boba se kasnije rastao od Zorice i 1992. venčao se s Brenom, a Ledi Di se razvela od Čarlsa i započela vezu s Dodijem el Fajedom. Ona i njen verenik poginuli su u tunelu u Parizu 31. avgusta 1997.

foto: Dragan Kadić

Veo tajni

UBISTVO ILI NESREĆA

Milijarder Mohamed el Fajed izjavio je da su princezu ubili jer je bila trudna i verena s njegovim sinom Dodijem. Policija je saopštila da je vozač automobila u kojem su, pri brzini od 190 km/h, poginuli Dajana i Dodi u krvi imao tri puta više alkohola.

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od bajke do tragedije - smrt princeze Dajane i dalje obavijena velom tajne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja