PEVAČICIN ŽIVOT JE OBELEŽILA PATNJA: Na sahrani jedne sestre, poginula joj je druga, a nakon pada ostala je nepokretna, što ju je odvelo u smrt
Foto: Fonet

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

PEVAČICIN ŽIVOT JE OBELEŽILA PATNJA: Na sahrani jedne sestre, poginula joj je druga, a nakon pada ostala je nepokretna, što ju je odvelo u smrt

Stars -

Publika ju je zapamtila po pesmama "Sve smo mogli mi", "Ima neka tajna veza", "Muzika je svirala", "Čarobnjaci", "Što te nema" i mnogim drugim, ali ono što mnogi ne znaju je da je ovaj anđeoski glas Jadranke Stojaković, na čiju osećajnost niko nije ostao imun, inspiraciju crpeo iz dna bolne duše i života koji je nije nimalo mazio.

"Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji", ispričala je jednom prilikom Jadranka Stojaković koja je muzičku karijeru započela upravo u američkim džez klubovima po Nemačkoj.

Uspon u karijeri, koja ju je odvela čak do Japana, prekinuo je rat koji se odvijao na našim prostorima, te ona nije mogla da uživa u plodovima uspeha jer je sve vreme korila sebe zbog toga što je njoj dobro, dok nema predstavu o tome kako su njeni roditelji, prijatelji i poznanici, i, naposletku, da li su uopšte živi.

foto: Dragan Kadić

U Japanu je provela 23 godine, a toko rata u njen stan u Sarajevu je ušao nepoznati čovek i na prevaru ga preprodao.

U Sarajevo se vraća ne bi li prisustvovala sahrani svoje sestre, a kao da to nije bio dovoljno težak udarac sudbine, na putu do groblja, u automobilu ispred njenog, gine joj i druga sestra. Slomljena psihički morala je da se nosi i sa materijalnim slomom zbog otetog stana.

Stanje joj se sve više i više pogoršavalo, a pred smrt jedva je imala snage i da govori.

foto: Dragan Kadić

U jednom od poslednjih intervjua koji je dala, ispričala je da su je svi zaboravili.

"Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem..."

Životne nedaće i dalje nastavljaju da se ređaju u godinama koje su usledile, pa tako Stojakovićeva pada pri izlasku na binu 2010. godine, zbog čega se pogoršava njeno zdravstveno stanje, te oboleva od multiple skleroze.

"Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna", izjavila je u jednom intervjuu.

Od posledica ove bolesti preminula je u septembru prošle godine.

foto: Printskrin

(Kurir.rs/Puls)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PESMA MOJ DILBERE KRIJE STRAŠNU PATNJU: Ovo je istina o NAJTUŽNIJOJ sevdalinki!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja