Najnovije vesti

NADA OBRIĆ O TEŠKOJ BOLESTI: Evo kako sam se borila sa rakom!
Foto: Damir Dervišagić

ISPOVEST

NADA OBRIĆ O TEŠKOJ BOLESTI: Evo kako sam se borila sa rakom!

Stars

Nada Obrić uspela je čak dva puta da pobedi najtežu bolest – 1999. godine dijagnosticiran joj je kancer materice u poodmaklom stadijumu, a 2003. godine maligni mladež na koži.

Oba puta je bila operisana, potpuno je verovala lekarima, ali verovala je i da su čuda moguća i da će se izlečiti.

“Ljudi malo govore o tome, ali ja svima kažem da redovno idu na kontrole i vode računa o imunitetu. Bolest sam otkrila zahvaljujući intuiciji i oba puta u poslednjim sekundama. Sa bolešću se ne treba igrati, ona ne bira ni vreme ni profesiju, svakom može da se desi i zato treba ići kod lekara. I ako dođemo u situaciju da nas život opomene i uspemo sve to da prebrodimo kao ja, i dalje treba voditi računa. Svi moraju da nađu vremena za svoje zdravlje. Ja sam bila relativno mlada kada se sve to dešavalo, deca su mi bila na fakultetu i ja sam im bila neophodna. Sebi sam govorila glasno, da bih čula svoj glas: ‘Meni ne može i ne sme ništa fatalno da se desi, ja ću ovo da prebrodim jer nisam završila sve ono što sam naumila u životu! Rano je da umrem, još moram da živim.’ To je uticalo da se borim”, kaže Nada i priznaje da je u početku bila u košmaru i panici, ali da je brzo shvatila da joj jedino borba do poslednjeg atoma snage može pomoći i da nema prepuštanja.

“Ja sam samo iz mog komšiluka spasla četiri žene koje su isprovocirane mojom pričom otišle kod lekara i sve četiri završile na operacionom stolu. Sve se dobro završilo i ja sam zaista preponosna, a ko zna koliko je onih koje i ne poznajem, a pomogla sam im svojim iskustvom”, kaže Nada, koja se našla i svojoj tada najboljoj drugarici Verici Šerifović kada su joj lekari pronašli tumor štitne žlezde:

“Tada sam bila uz nju i olakšala joj druženjem, pozitivnim pričama, bodrenjem. Govorila sam joj: ‘Proći će, nije to ništa…’ Znate već i sami šta se sve priča u takvim situacijama. Srećna sam što je rešila taj problem. Nadam se da joj se bolest neće vratiti, kao ni meni.”

Nada dodaje da prema Verici nema negativne emocije iako i dalje ne razgovaraju.

“Ja brzo oprostim i njoj sam sve oprostila. Ali zaista to mislim. Trudiću se da u rijalitiju budem mnogo tolerantnija, čak i dosadna, kako me neko ne bi iznervirao. Ja sam i svom suprugu oprostila prevaru i ostali smo u korektnim odnosima. Sa njim sam provela 16 godina i ja poštujem i svoje godine i svoj izbor. Ne mogu da pljujem po tome jer tako pljujem po samoj sebi”, objašnjava Nada i naglašava da ona nikada ne bi bivšeg muža oterala na ulicu što je uradila Verica:

“Čula sam da je Verica izbacila Rajka, ali ja to nikada ne bih uradila. Moj bivši muž imao je svoj deo kuće, a ja svoj. Kasnije je to na najlakši mogući način razdvojeno, a ja posle razvoda nisam ništa tražila.”

(Kurir/Svet, Foto:Damir Dervišagić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...