SUD U ZAGREBU DONEO REŠENJE U KORIST POPOVIĆA: Evo šta je Severininom Igoru sada zabranjeno!
Foto: Dragan Kadić

BORBA TRAJE VIŠE OD TRI GODINE

SUD U ZAGREBU DONEO REŠENJE U KORIST POPOVIĆA: Evo šta je Severininom Igoru sada zabranjeno!

Stars -

Još od 2014. godine traje borba na sudu između bivših partnera, srpskog biznismena Milana Popovića i hrvatske pevačice Severine Kojić, za ravnopravno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom.

Slučaj je doživeo mnoge obrte, a poslednja sudska odluka doneta je u korist Popovića. Naime, Opštinski građanski sud u Zagrebu doneo je rešenje kojim zabranjuje Severininom suprugu Igoru Kojiću da na društvenim mrežama objavljuje fotografije maloletnog Aleksandra.

Kako se navodi u dokumentu, rešenje je doneto u najboljem interesu deteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloletnog sina, što mu je sud i odobrio, a čime je doneta i privremena mera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, jer je to protivno interesu deteta.

foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Iako su Severinini advokati istakli da je Kojić u braku sa majkom deteta, to jest da je očuh i izuzetno bliska osoba, te da žive u istoj kući i da Igor ima dobar odnos sa Aleksandrom, sud je presudio u korist oca. Utvrđeno je da objavljivanje fotografija u ovom slučaju nepotrebno i suvišno, kao i kontraproduktivno psihofizičkom razvoju deteta, između ostalog, stoji u rešenju koje je doneto u Zagrebu.

Sud smatra da je dobrobit malog Aleksandra ugrožena, a o čemu su svedočili i veštaci, koji su vrlo jasno i decidirano naveli da što je dete starije to je manje poželjno da njegove fotografije izlaze u javnost.

Ovim povodom oglasio se i severinin menadžer Tomislav Petrović:

"Nije istina da je Opšinski građanski sud u Zagrebu doneo je rešenje kojim zabranjuje Severininom suprugu Igoru Kojiću da na društvenim mrežama objavljuje fotografije njenog sina. Istina je da je donesena nepravosnažna sudska odluka koja Popoviću omogućuje da u tužbi protiv Igora Kojića svoje dete zastupa samostalno, što znači da mu za tu tužbu ne treba Severinina saglasnost. Severina je protiv te odluke podnela žalbu, jer smatra da vođenje takvih postupaka nije u interesu deteta, što je u jednom od sličnih postupaka potvrdio i poseban detetov staratelj imenovan od strane suda.

Nadalje, nije istina da sud smatra da je dobrobit Severininog sina ugrožena, kako se u tekstu navodi. Upravo suprotno. Popović je radi objavljivanja fotografija na društvenim mrežama podigao već tri postupka protiv Severine i sva tri je izgubio, uz obrazloženje da nema ništa štetno, niti neuobičajeno u fotografijama majke i deteta pa bi se iz svega dalo zaključiti da se ovde ne radi o dobrobiti deteta, već o Popovićevom parničenju iz inata."

Podsećanja radi, u junu ove godine, na sudu je izrečena privremena mera po kojom će Aleksandar u narednom periodu nedelju dana biti kod Severine, a nedelju dana kod Milana. Pojedini mediji su preneli da je pevačica pobesnela zbog ove odluke, a Popović je tada objasnio da ona u svakom trenutku, dok mališan boravi kod njega, može ga pozvati i posetiti ga.

(Kurir.rs/Blic, Foto:Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SEVERINA I IGOR SASLUŠANI U POLICIJI: Kojići pred sudom zbog optužbi Milana Popovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track