Najnovije vesti

16 GODINA OD ROĐINE SMRTI Cakana: Zvao me je da pevamo na proslavi razvoda!
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Cakana o Rođi, koji je preminuo pre 16 godina

16 GODINA OD ROĐINE SMRTI Cakana: Zvao me je da pevamo na proslavi razvoda!

Stars

Verujte da smo se proveli kao nikad dotad. To je bio naš poslednji susret jer je Raičević 15 dana posle toga preminuo, kaže pevačeva najbolja prijateljica

Sutra se navršava 16 godina od smrti Rođe Raičevića. Pevač, koji je iza sebe ostavio velike hitove „Tako je suđeno“, „Draga“, „A ja imam tebe“, „Dabogda“, preminuo je 7. oktobra 2001. u 44. godini od predoziranja kokainom.


Poslednju noć Rođa je proveo s devojkom. Kada mu je pozlilo, ona je pozvala Hitnu pomoć. Kad su lekari stigli, pevač je, nažalost, već bio mrtav. Raičević i njegova izabranica živeli su u stanu na Dorćolu. Otkad je preminuo, ta nekretnina se izdaje, a u njoj poslednjih godina uglavnom žive studenti.


Raičević je birao s kim će se sa estrade družiti, a jedna od najboljih prijateljica bila mu je Dragica Radosavljević Cakana.

- Mi smo se baš družili. Rođa mi je napisao prvu pesmu „Osećam“. Bio je izvanredan muzičar. Vest da je preminuo sam primila u Australiji. Bila sam izuzetno potresena, danima sam plakala - kaže pevačica.


Cakana se prisetila i anegdote s pokojnim kolegom.

- Dobili smo poziv da zajedno nastupimo na jednoj manifestaciji. Kada smo stigli na proslavu, saznali smo da pevamo ljudima koji se razvode posle nekoliko godina braka. Tim povodom su napravili opštenarodno veselje, a mi smo bili u čudu. Verujte da smo se proveli kao nikad dotad. Ubrzo posle toga smo se videli u Novom Sadu. To je bio naš poslednji susret jer je Rođa 15 dana posle toga preminuo - završava Cakana.

 

 

 

Kurir / LJ. STANIŠIĆ

 

Foto: Printscreen, Marina Lopičić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...