NISU MU ISPUNILI ŽELJU: Giška želeo da mu Lepa peva na sahrani!
Foto: Dragan Kadić

Stars otkriva

NISU MU ISPUNILI ŽELJU: Giška želeo da mu Lepa peva na sahrani!

Stars -

Komandant Srpske garde pred odlazak u rat rekao drugarima da ga na večni počinak isprate uz kraljicu narodne muzike, ali mu oni nisu ispunili poslednju želju

„Ako se meni nešto dogodi, voleo bih da mi Lepa Lukić peva na sahrani“, reči su Ðorđa Božovića Giške, koji je pre 26 godina ubijen s leđa na gospićkom ratištu, ekskluzivno saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, komandant Srpske garde kao da je predosetio da se iz Bosne neće vratiti živ. On nije krio da je žarko želeo da ga pesma kraljice narodne muzike isprati na večni počinak.

- Giška je mnogo voleo muziku. Bio je rado viđen gost po beogradskim kafanama i klubovima. Za njega su se uvek ostavljala dva stola ili separe. Svi su želeli da budu u njegovom društvu - od političara, biznismena, sportisti, pa do estrade. Voleo je lepe pevačice, a i one su volele njega. Nekoliko dana pre nego što je otišao u rat sedeo je s prijateljima u svojoj omiljenoj kafani. To im je bilo poslednje druženje. Kao da je osetio da se živ neće vratiti u domovinu, pa je u dahu izgovorio da želi da ga isprate uz Lepin glas - priča naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

On kaže da njegove reči niko nije ozbiljno shvatio.

- Kada je to izgovorio, svi su počeli da se smeju. Prijatelji su ga zadirkivali za Lepu, koja se njemu dopadala. Govorili su da je bolje da mu peva na slavi nego na sahrani. Obećali su da će je angažovati da mu peva kad se rat završi - završava naš izvor.

Giška se iz rata nije vratio živ. Njegovi prijatelji bili su u šoku i nisu mu ispunili poslednju želju.

Ljiljana Stanišić

Lepa o prvom susretu s Božovićem

KALEZIĆ ME JE UPOZNAO S GIŠKOM!

- Bila sam sa Zoranom Kalezićem u restoranu. Giška je došao s njim i ja kažem: „Bože, ko je ovaj čovek, što je lep.“ A on mi kaže: „E, to ti je Giška.“ Ijaoj, ja se živa prepadnem, a on mi kaže: „Znaš kako je on dobar, on je lafčina, nikad ti ne bi napravio nešto nažao.“ I mene Zoran odvede za sto, mi sednemo da se upoznamo, a Kalezić kaže: „Znaš šta je rekla Lepa? Da si lep“, a on odgovori: „Jesam lep? Pa i Lepa je lepa“ - prisetila se pevačica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomen njihovog imena, suze odmah krenu: Tragedije koje estrada nikada neće zaboraviti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track