MIROSLAV ILIĆ SE POSLE PET DECENIJA VRAĆA U ZAVIČAJ: Selim se u Mrčajevce
Foto: Zorana Jevtić

napušta beograd

MIROSLAV ILIĆ SE POSLE PET DECENIJA VRAĆA U ZAVIČAJ: Selim se u Mrčajevce

Stars -

Pevač će nakon novogodišnjih i božićnih praznika sa suprugom Gordanom iz prestonice otići u rodno selo, gde će renovirati kuću pokojnog oca Živote

Miroslav Ilić rešio je da nakon 50 godina napusti Beograd i vrati se u Mrčajevce, saznaje Kurir.

Legendarni pevač planira da renovira kuću pokojnog oca Živote u rodnom selu, gde će od početka 2018. godine živeti sa suprugom Gordanom.

Ne odustaje od karijere

- Miroslav redovno obilazi rodno selo, tamo se najprijatnije i najspokojnije oseća. Svaki veliki praznik obeležava upravo tamo, pa će Badnji dan i Božić s porodicom provesti u Mrčajevcima, uz tradicionalne običaje. Boravak će iskoristiti da angažuje majstore kako bi preuredio dom jer bi već u martu trebalo da se preseli. Oko toga nema mnogo posla jer Gordana vodi računa o svemu, ništa nije zapušteno. Ilić je navikao na beogradski način života, ali zavičaj mu mnogo nedostaje. Tamo se oseća kao svoj na svome, a meštani ga obožavaju. Svi ga doživljavaju kao velikog prijatelja, niko nema utisak da je poznata ličnost jer se nije promenio ni uobrazio - otkriva naš izvor i dodaje da Slavuj iz Mrčajevaca neće prestati da radi iako će mnogo više vremena provoditi u zavičaju.

- Dolaziće na snimanja i poslovne sastanke kao i dosad. To što odlazi iz srpske prestonice ne znači da će zapostaviti muzičku karijeru - kaže jedan Ilićev prijatelj.

foto: Damir Dervišagić

Komšije me zovu Miro

Tim povodom pozvali smo Miroslava i on je potvrdio naša saznanja.

- E pa sad... Vi znate da ja Mrčajevce doživljavam na poseban način. Stalno idem tamo i mnogo volim svoje selo i ljude s kojima sam odrastao i delio i dobre i loše stvari. Ne odlazim iz Beograda, ali biću u Mrčajevcima koliko god mogu. Ako je to selidba, onda neka bude da se selim tamo - rekao je za Kurir vlasnik brojnih hitova.

Miroslav je nedavno priznao da već dugo pati za rodnim selom.

- Počeo sam da sanjam moje Mrčajevce, zato želim Beograđanima da kažem doviđenja! Moja krv je seljačka i to je moja prirodna sredina. Najveću popularnost sam imao dok sam živeo u Mrčajevcima. Tamo sam ja Miro, njihov dečko koga znaju od rođenja - kazao je Ilić.

Kao sav normalan svet

SVAKI DAN IDEM NA PIJACU

- Zgranuli biste se kad biste videli kako sam ja samo običan čovek. Svaki dan idem na pijacu, družim se s prodavcima. Uživam u običnim stvarima. U mom domu nema ničega što podseća na posao kojim se bavim. Čuvam trofeje, priznanja, zlatne ploče, ali nisam ih stavio na mesto da svaki dan blenem u njih. Ja sam samo jedno dete koje je bog pogledao i dao mu nešto što nije drugom, ali to ne znači da treba da se popnem na vrh brega i da se popišam na ljude - rekao je Miroslav nedavno za Kurir.

Kurir / Marija Dejanović

Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KONCERT MIROSLAVA ILIĆA U SAVA CENTRU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja