PREMINULI PEVAČ JE NEKADA RADIO KAO KONOBAR: Sve se preokrenulo kada je Sinan otpevao samo jednu pesmu! (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić

KARIJERA

PREMINULI PEVAČ JE NEKADA RADIO KAO KONOBAR: Sve se preokrenulo kada je Sinan otpevao samo jednu pesmu! (VIDEO)

Stars -

Sinan Sakić je preminuo je u 62. godini u svom stanu u Beogradu. Karijeru je započeo 1978. godine, a do 2017. objavio je 29 albuma.

Ono što mnogi nisu znali je da pevač svoju karijeru nije započeo kao pevač. Sinan je godinama sedeo za bubnjevima i svirao. Tu ljubav negovao je sve do 1984. godine, iako je tada već uveliko započeo svoju pevačku karijeru.

Pred kraj sedamdesetih godina radio je kao konobar u jednoj kafani, a zarada nije bila velika. Drugovi su mu govorili da se okrene ka pevanju, jer su verovali da bi od pevanja mogao da živi. Takvu ideju Sinan je u samom početku odbacio jer je govorio da on to ne zna.

Možda bi na tome i ostao kako je sam pričao kasnije novinarima, da jednom, sasvim slučajno, nije otpevao pesmu čoveku koji mu je ponudio 500 dinara samo da ga čuje kako peva.

Bile su to dve mesečne plate koje je u to vreme mogao zaraditi kao konobar. Nije se mnogo dvoumio, otpevao mu je jednu pesmu. Čovek se oduševio njegovom izvedbom i dao mu novac. Od tada je odlučio da uči i peva narodne pesme. Učio je i po pet pesama dnevno, a na repertoaru su se našle pesme Tome Zdravkovića, Šabana Šaulića i drugih. Imao je tu sreću da su ga čuli iskusni autori Radoje Mitrović, Miodrag M. Ilić i drugi.

Sinanovo neobično pevanje dopalo se Iliću. Nije prošlo mnogo vremena od tada, a Sinan je u studiju već snimio svoju prvu pesmu koja se zvala "Rastanak kraj reke". Bilo je to 1978. godine. Pesma je bila hit na prvo slušanje, a već 1979. godine snimio je još dve pesme i to "Kulu gradim" i "Jedna tuga za dva druga" koje su odlično prošle kod publike. Bila je to i svojevrsna garancija da mu se smeši uspešna muzička karijera.

A post shared by Jokićka (@jokic_no.1) on

Kurir.rs/biografija.org, Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAUVEK U NAŠIM SRCIMA: Igor Kojić se oprostio sa Sinanom Sakićem, ovaj snimak će vam naterati suze na oči! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track