MOJE SRCE NEĆE IZDRŽATI SINANOVU SAHRANU: Emotivna ispovest majke kralja Južnog vetra
Foto: Dragana Udovičić

Ekskluzivno

MOJE SRCE NEĆE IZDRŽATI SINANOVU SAHRANU: Emotivna ispovest majke kralja Južnog vetra

Stars -

Đulka Sakić, koja je već sahranila ćerku, otkriva da je neutešna i da samo čuči, kuka i viče za pevačem

foto: Dragana Udovičić

Posle tragične smrti legendarnog folk pevača Sinana Sakića oglasili su se njegovi brojni prijatelji, kolege i poštovaoci koji žale za njim, ali sigurno je najteže njegovoj porodici.

U ekskluzivnoj ispovesti za Kurir, pevačeva majka Đulka Sakić otkriva da je već sahranila ćerku i da se boji da sinovljevu sahranu neće preživeti.

Nije dugo dolazio

"Umreću! Ja ovo ne mogu da izdržim. Ćerku sam već sahranila, sad i njega. Bila sam kod drugog sina kada nam je saopšteno da je Sinan preminuo. Nisu mi dali da idem kod njega i odvezli su me kući jer to ne bih podnela. Pala bih. Teško mi je. Ode moje dete drago, a ja ga ne videh. Nije dugo dolazio u Loznicu jer se lečio u bolnici i tamo kod njega u stanu, pa nismo uspeli da se vidimo. Joj, šta ću ja jadna bez njega", zakukala je starica, koja je inače u devetoj deceniji života.

Sprema pogreb...  Sinanova udovica Sabina Sakić
Sprema pogreb... Sinanova udovica Sabina Sakićfoto: Dragana Udovičić

Majka nekadašnjeg kralja Južnog vetra ističe da joj život bez svog sina nije potreban, te po ceo dan plače i doziva ga.

"Samo čučim, kukam i vičem za njim. Hoću da poludim, pogotovo jer sam sama u kući. Moje srce neće izdržati Sinanovu sahranu. Kako ću ja tamo? Umreću i ja za njim, ova tuga i bol ne može da se istrpi. Jedina sreća su moja unuci, ali kako živeti dalje? Da sam ga bar videla, poljubila i pomazila", kaže Đulka gušeći se u suzama, i dodaje da joj nije jasno kako lekari nisu mogli njenom detetu da spasu život.

"Ne mogu da verujem da nijedan lekar nije uspeo da ga održi u životu. Bio je po bolnicama i borio se, ali neuspelo. Kako je onaj matori pevač, zaboravila sam mu ime, uspeo da se spase? Njega su doktori mogli da izleče, a mog Sinana ne. Trudili su se koliko su mogli, ma džaba. Verujte, cela Loznica plače. Ne mogu da izađem u grad, plašim se jer to ne mogu podneti. Ljudi kažu: „Takav čovek kao Sinan se više nikada neće roditi.“ Bio je dobar kao duša, a moja duša ode za njim", izjadala se neutešna starica, koja ne može da se smiri nakon saznanja o sinovljevoj smrti.

Preminuo u svom stanu

Podsetimo, Sinan je prekjuče iz stana na Dorćolu, u kojem je preminuo u 6.40, pogrebnim kolima prevezen u rodnu Loznicu u kapelu, a pratili su ga supruga Sabina, koja se nije odvajala od njega tokom borbe sa opakom bolešću, i sinovi.

Sinanova ćerka

PRESPAVAO BI OVAJ RASTANAK

foto: Printscreen/Instagram

Sinanova ćerka ne može da se pomiri sa očevim odlaskom, pa je jučerašnjom fotografijom rasplakala brojne korisnike društvenih mreža. Iako živi u inostranstvu, redovno je dolazila u Srbiju i bila uz Sinana do njegovih poslednjih dana života, te je tako ovekovečila jedan potresan trenutak kada ga je grlila i ljubila dok je ležao u bolničkoj postelji. - Voljeni moj, jedini moj. Prespavao bi ovaj rastanak i ne bi se probudio iz kome. Ovakvu patnju, ovakav bol ne bi poželeo nikome - napisala je Đulkica u opisu slike.

Oproštaj

SAHRANA U LOZNICI OTVORENA ZA JAVNOST

Poslednji ispraćaj Sinana Sakića biće obavljen u ponedeljak u 14 sati na muslimanskom groblju, preko puta gradskog groblja u Loznici. Telo legendarnog pevača poslednju noć će biti u porodičnom domu u rodnom gradu, gde će supruga, deca i majka primati saučešćše do 14 sati, posle čega će telo biti prevezeno na mesto poslednjeg počinka. Kao što je za života pripadao svima koji vole njegovu muziku, poslednji oproštaj pevaču biće otvoren za sve prijatelje i poštovaoce, bez obzira na pol i veroispovest, dok će islamski običaji biti ispoštovani po načinu pokopa, kao i po donošenju cveća i venaca na groblje.

Kurir.rs/ Marija Dejanović / Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

JECAJI ISPRATILI SINANA U LOZNICU: Izgubili smo velikog prijatelja i umetnika... Čim mi je Sabina javila DOLETEO SAM U STAN (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track