PRINC HARI OBOŽAVA SRBE: Ekskluzivna ispovest Srbina koji je čuvao svetske zvezde!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

Jedan od najpoznatijih telohranitelja na svetu

PRINC HARI OBOŽAVA SRBE: Ekskluzivna ispovest Srbina koji je čuvao svetske zvezde!

Stars -

Najpoznatiji srpski bodigard Goran Dželatović Ajkula prošao je sito i rešeto sa zvezdama kojima je čuvao leđa.

Telohranitelj, koji više od dve decenije živi u Londonu, u intervjuu za Kurir otkrio je za koje face iz sveta muzike, sporta i glume je radio i kroz kakve opasnosti je s njima prošao. Ajkula posebno pamti doživljaje kada je čuvao Madonu, Dženifer Lopez, Bila Klintona, Kajli Minog, princa Harija, bivše fudbalere Arsenala, Robija Vilijamsa...

Džejsona Stejtama si prvog čuvao. Kakav je privatno, a kakav poslovno?

- Poslovno je izuzetno profesionalan, ne možeš ništa ni da mu dodaš, a ni oduzmeš jer je fokusiran na sve što radi. Privatno zna da bude zeznut samo kad popije.

Koliko može da popije?

- Mnogo. Najviše je pio votku s limunom.

Koliko novca je trošio na alkohol?

- Nisam gledao koliko je plaćao i da li je plaćao. Obično takvi ljudi i nemaju račune. Tim lokalima isplatilo se da im dođu i reklamiraju ih.

foto: Profimedia

Kako te je Džejson plaćao?

- Ako imaš dobre sate u klubu, dobar novac ispadne na kraju noći. Ne bih otkrivao svoje finansije, ali sam bio prezadovoljan čim sam napustio takav jedan posao u diskoteci i počeo njega lično da čuvam.

Kako ste prekinuli saradnju?

- Nisam vezan za jednu osobu 24 sata, trenutno sam u takvom ugovoru. U to vreme sam gradio imidž i u mom interesu je bilo da ih sve prečešljam. Bio mi je bitan CV. Masu njih sam čuvao i za džabe, ali bilo mi je bitno da mogu da im se dokažem. Tako je ispalo da 2007. dobijem ugovor sa Spajs girls tako što sam učinio nekoliko usluga Džeriju Harviju. To mi je bio korak napred. Uvek mi je bilo u glavi „Ko je sledeći“.

Kome si sve čuvao leđa?

- Tu su Madona, Sajmon Veb, Naomi, Pi Didi, Džejson Stejtam, Tamer Hasan, Olivje Žiru, Megan Mekena, Spajs girls, Mark Fuler, Klod Makelele, Bil Klinton, Gleb Savčenko, Dženifer Lopez...

Kakvo iskustvo imaš s Madonom?

- Nju sam čuvao na nastupama, u izlascima, na večerama, u šopingu... Terala me je da ustajem u pet sati i da trčimo po parku. Uvek sam joj postavljao pitanje: „Ženo, je l’ ti nekad spavaš?“ Mnogo je volela da trenira, a ja sam tada bio operisan od treniranja.

foto: Profimedia

Je li zahtevna?

- Njeni zahtevi su se većinom odnosili na njenu decu. Nije ništa bilo specijalno za nju. Zahtevala je da svaki put kad idemo negde dobro izgledam, da sam dobro i neobično obučen. U to vreme sam kupio jednu bundu i neki prijatelji su mi se smejali, ali sam dobro prošao s tom bundom kod nje jer sam pogodio neki neobičan stajling kakav je ona želela. Realno, malo muškaraca kao ja nosi bundu.

Koja je bolja, Dženifer Lopez ili Madona?

- Ne znam, pre bih išao na Dženifer. S njom sam imao dobre poslovne momente.

Koja je darežljivija od njih dve?

- Džej Lo. Poslednji put kad sam je čuvao potrošila je 84.000 funti u „Luj Vitonu“ za poklone dečku.

Poslednji put kada sam čuvao Dženifer Lopez potrošila je 84.000 funti u „Luj Vitonu“ na poklone dečku
Poslednji put kada sam čuvao Dženifer Lopez potrošila je 84.000 funti u „Luj Vitonu“ na poklone dečkufoto: Profimedia

Šta je tebi kupila?

- Kupila mi je svašta, ali nije potrošila toliko para na mene (smeh). Uglavnom sam mnoge, poput Džej Lo, Madone i Bijonse, vodio u „Luj Viton“ i ostavljale su mu ogromnu svotu novca. U „Luj Vitonu“ me veoma cene, svake godine mi čestitaju rođendan.

Da li je Kajli Minog kučka kao što se priča?

- Nije kučka. S boljom osobom nikad nisam radio. Bila je situacija kada smo se vraćali s koncerta, jedna devojčica je istrčala da se slika s njom. PR je rekao da nema slikanja. Zaustavio sam devojčicu, vratio je u publiku i dao svoju vizitkartu da mi se jave roditelji i da ću od Kajli uzeti autogram. Bilo mi je žao da je odbijem. Objasnio sam to PR, on je preneo Kajli jer nisam bio tu u tom momentu. Kasnije mi je dala potpis, CD i poslednju haljinu sa nastupa. Posle nekoliko dana našao sam se sa roditeljima i uručio im to.

Kajli Minog je najbolja osoba s kojom sam radio
Kajli Minog je najbolja osoba s kojom sam radio foto: profimedia

A princ Hari?

- Hari je totalno zabavan. U to vreme nije se obazirao na titulu princa, sebe je smatrao skromnim dečkom. Jeo je hamburgere u Hajd parku, cedilo mu se po rukama, pio pivo. U sebi sam pomislio: „Kakav car, boli ga uvo.“ Izlazio je svima u susret, pogotovo deci. Jednom smo bili na nekom koncertu u Hajd parku i on je rekao: „Idem na binu“, a ja mu kazao da smo već na bini. Zatim mi je rekao: „Ma, idem da igram.“ Neki dečko je igrao prerušen u gorilu, a princ je uzeo isto takvo odelo, obukao ga i izašao na scenu da igra. To me je oduševilo. Naša istorija je počela tako što je on insistirao da ga čuvam jer sam bio drugačiji od drugih telohranitelja, verovatno su tu bile presudne moje tetovaže. Inače, on obožava srpske košarkaše i veliki je ljubitelj Srbije. Dosta toga zna o našoj državi, veoma je inteligentan.

Šta pamtiš iz perioda dok si štitio Naomi Kembel?

- S njom niko ne voli da radi, a ja sam obožavao. Umela je da bude nezgodna, ali znao sam da se postavim na pravi način. Imali smo zanimljivu situaciju na aerodromu. Pošto nije volela niko da je dodiruje, pretresla ju je jedna policajka, a Naomi je počela da histeriše. Tu se umešala i policija, ja sam skočio i niko nije smeo da je pipne jer sam rekao da sam njen bodigard.

Sa Naomi Kembel niko ne voli da radi, a ja sam obožavao
Sa Naomi Kembel niko ne voli da radi, a ja sam obožavaofoto: Profimedia

Kakvo iskustvo imaš s Robijem Vilijamsom i kakav je bio vaš zajednički boravak u Beogradu?

- Kada smo zajedno bili u Beogradu povodom njegovog koncerta na Ušću, on je hteo da juri marsovce (smeh). Za vreme koncerta, davao sam mu sugestije da stalno ponavlja da obožava Srbiju i Srbe. Kada je došao iza stejdža da se presvuče, rekao mi je: „Šta da kažem? Mora da imamo nešto zajedničko“, a ja sam mu odgovorio: „Ma nemamo mi ništa zajedničko.“ Setio se da srpski fudbaleri igraju u Engleskoj, pa je izašao na binu i zahvalio Nemanji Vidiću, Nemanji Matiću i Aleksandru Kolarovu. To je oduševilo sve.

Na koji način si uspeo da fudbalere Arsenala ubediš da zavole Srbiju, iako su imali negativno mišljenje?

- Prošle godine sam u avionu u kome je bilo 22 igrača pokušavao da objasnim: „Ljudi, bre, slobodno izađite i šetajte, ja vam ne trebam uopšte.“ Dok se nisu uverili da je tako, nisu se smirili. Oduševljeni su Beogradom kao gradom, ljudima s kojima nisu imali problema, preukusnom hranom i, naravno, devojkama. To najviše pominju, a pogotovo to da su naše devojke najlepše u Evropi.

Na koga je Srbija još ostavila pozitivan utisak?

- Na mnoge. Sećam se kada je Ajron mejden bio u Beogradu, odseli smo u „Hajatu“. Bio sam zadužen za bubnjara Nika. Izveo sam ga u grad pred koncert. Šetali smo po gradu, starija generacija ga je prepoznala, probao je našu hranu u restoranu „Sinđelić“ i oduševio se kuhinjom.

Za Bila Klintona si počeo da radiš iznad uobičajene tarife. - Kada me je čuo, insistirao je da sazna odakle sam, zbog akcenta. Sedeli smo u kolima i rekao sam mu: „Srbija, Beograd. OK, je l’ sad možemo da krenemo?“ Onda je on vezao pojas i zavalio se u sedište. Pogledao sam mu u oči kroz retrovizor. Nije mu bilo svejedno.

Da li su svetske face darežljive ili su stipse?

- Kako kad. Imao sam svoju fiksnu platu. Svi su oni davali i zavisilo je od njihovog raspoloženja. Ako je onaj koga čuvaš raspoložen tog dana, prolazio sam fantastično, a ako mu nije po volji, onda ti neće ništa dati.

Da li je teško raditi za holivudske zvezde?

- Jeste. Posvećen sam im 24 sata. Ne pijem, ne pušim, ne drogiram se.

Je l’ se oni drogiraju?

- To ne mogu da ti kažem. To pitanje je malo... Odgovoriću ti: „Ne, ne drogiraju se.“

Koga sada čuvaš?

- Napravio sam pauzu od dve-tri godine. Sve sam ih prošao i sada sam u Engleskoj na vrhu. Regularno dobijam ponude i poslove.

Jesi li nekad odbio neku ponudu?

- Ne. To je škola našeg Bate Živojinovića. On nikada nije odbio nijednu ulogu, pa čak ni dva minuta na filmu.

Da li si nekada dolazio u opasnost zbog njih?

- Jesam, obično po klubovima i sa paparacima. Kada ih paparaci jure po gradu kolima, poznati me teraju da brzo vozim. Stavljam nas sve u opasnost, da mi policija oduzme dozvolu, da dobijem kaznu, da se ne slupamo. A paparaci to ne vide i bitno im je da uhvate sliku. Nisam se plašio, ali izbegavao sam takve situacije.

Da li vam je neko pretio batinama ili ubistvom?

- Pretili su batinama u afektu, kada reagujemo, ali da je neko zvao ili zvanično rekao nešto preteće, to ne.

Koja je razlika između Holivuda i naše srpske scene?

- Razlika je u svemu. Našu scenu ne razumem jer nisam rastao tu. Moja scena su bile zvezde poput Bajage, Azre i drugih.

Ako bi ostao u Beogradu, koju našu poznatu ličnost bi voleo da čuvaš?

- Ne, koliko god para da mi ponude, nikog ne bih čuvao. Jedino bih svoju mamu ako bi ponudila dobru lovu (smeh).

MARIJA DEJANOVIĆ

foto: Kurir

MAGAZIN LENA SUTRA UZ KURIR

Izborite se sa celulitom

Lena, najbolji porodični magazin, koji svake nedelje dobijate uz Kurir i u današnjem broju donosi pregršt zanimljivih priča i korisnih saveta.

Probali smo za vas i izdvojili najefikasnije metode u borbi sa celulitom!

U novoj Leni saznajte koja od terapija je najdelotvornija: da li je to masaža oklagijama ili bockanje iglicama, koliko pomažu kreme i gelovi, kao i koje namirnice su preporučljive u borbi protiv celulita.

foto: Promo

U ovom periodu celulit je veoma aktuelna tema, o kojoj ćete pronaći mnoštvo saveta, trikova tretmana i preparata koji bi trebalo da vam pomognu da ga se rešite. Otkrivamo vam istinu o celulitu i zastarele mitove u koje ne treba da poverujete.

U intervjuu za Lenu, kuvar Mića Stojanović otkriva apetit i navike Josipa Broza Tita, dok Lenina kuhinja preporučuje recepte koje je voleo Maršal.

Sutrašnja priča iz rubrike Moja priča vam donosi intervju sa Slobodanom Šarencem, koji otkriva kakav odnos ima sa ćerkama.

Lena - vaš saputnik, prijatelj i vodič kroz život!

(Kurir.rs/M.Dejanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track