Najnovije vesti

ŽIVOTNA PRIČA UČESNICE PAROVA POKIDAĆE VAM SRCE: Majka joj je bila mis Jugoslavije, a onda je napisala poslednju pesmu, ostavila 6 dece i kao dobrovoljac dala ŽIVOT ZA KOSOVO! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

TUGA U NJENOM SRCU

ŽIVOTNA PRIČA UČESNICE PAROVA POKIDAĆE VAM SRCE: Majka joj je bila mis Jugoslavije, a onda je napisala poslednju pesmu, ostavila 6 dece i kao dobrovoljac dala ŽIVOT ZA KOSOVO! (VIDEO)

Stars

Nova sezona rijaliti šoua "Parovi" počela je od sinoć sa emitovanjem na TV Hepi.

Veliki broj takmičara postalo je sinoć deo ovog šoua. Jutjub senzacije, političari pevači, ali najveće iznenađenje je definitivno Dina Galorini.

 

Dina je ćerka nekadašnje mis Jugoslavije Ljiljana Žikić Karađorđević.

Ljiljana je bila mis Jugoslavije, manekenka, snimala je reklame, filmove, pisala je poeziju i bila je majka šestoro dece kada je odlučila da se 1999. godine dobrovoljno prijavi u vojsku Srbije i ode na Kosovo. Pre nego što je obukla uniformu, napisala je poslednju pesmu, a nije prošlo dugo kada je kao pripadnik 125. motorizovane brigade upala u zasedu albanskih terorista i poginula u 42. godini, zajedno sa još dva vojnika.

foto: Pritnscreen


Ljiljana Žikić Karađorđević je rođena 9. marta 1957. u Kragujevcu. Pohađala je muzičku i baletsku školu, kao dete je igrala je u pozorištu “Joakim Vujić”, a diplomirala je na beogradskom FON-u kao inženjer organizacionih nauka.

Kada je postigla toliko toga u životu, sve je stavila na kocku i otišla da se bori za svoju otadžbinu. Bio je prvi april kada je izgubila život kod sela Ljubenić kraj Peći. Zbog svoje hrabrosti i požrtvovanja odlikovana je Ordenom u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena. Šestoro dece je ostalo bez majke i svi danas žive u inostranstvu osim najmlađe ćerke Dine Galorini koja je ostala u Srbiji, a koja je imala samo sedam godina kada se dogodila ova tragedija.

 

Kurir.rs/Puls/Foto Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...