DARKO LAZIĆ OSTAJE INVALID! JEZIVA PREDVIĐANJA LEKARA:  Oporavak pevača trajaće godinama, strahuje se da NIKAD NEĆE USTATI!
Foto: Damir Dervišagić

Strepnja

DARKO LAZIĆ OSTAJE INVALID! JEZIVA PREDVIĐANJA LEKARA: Oporavak pevača trajaće godinama, strahuje se da NIKAD NEĆE USTATI!

Stars -

Darko Lazić se oporavlja od teške saobraćajne nesreće koju je doživeo pre nedelju dana, kada je uz veliku sreću ostao živ, ali predviđanja lekara nisu optimistična!

Zbog povreda koje je zadobio - potres mozga, ozbiljno oštećenje kičme, probijena plućna maramica, oštećenje bubrega, devet slomljenih rebara, prelomljena butna kost, prelomljena karlica, povređen kuk i izvađena slezina - oporavak će trajati godinama, a strahuje se da će mladi pevač zauvek ostati invalid!

Svi brinu za njega... Darko Lazić
Svi brinu za njega... Darko Lazić foto: Profimedia, Dragana Udovičić

Kontuzije mozga

- To da li će Darko ostati invalid može da predvidi samo lekar koji ga nadgleda. I ja se nadam da se to neće desiti. U svakom slučaju, to su najopasnije povrede, kontuzije mozga. Mozak je nepredvidiv, može da se desi da se Darko u potpunosti oporavi, da počne da hoda, peva i da nema nikakvih posledica. A može da se desi da naredne godine provede u invalidskim kolicima. Svaka dublja prognoza u ovom trenutku bila bi neozbiljna i da ne kažem ružna - rekao nam je jedan od lekara koji je upućen u ceo slučaj.

DOKTOR: Ukoliko mu se mozak ne oporavi, mogao bi da bude kao biljka

Lekari s kojima smo razgovarali kažu da je sa ovakvim povredama vrlo moguće da pacijentu ostanu trajne posledice, što praktično znači određeni stepen invaliditeta.

Iako u zemunskoj bolnici lekari danonoćno brinu o folkeru na intenzivnoj nezi, oporavak mu sledi u inostranstvu, gde će tim stručnjaka biti zadužen da ga što pre vrati u formu.

- Darko ima mnogo prijatelja van zemlje, koji se svakodnevno mole za njega i raspituju se o njegovom zdravlju. Naš lekarski tim odlično brine o njemu i daju sve od sebe da ga održe u životu. Međutim, ako Lazić pregura ovaj krizni period, za šta postoje velike šanse, on će biti transportovan u jednu privatnu kliniku u Cirihu, gde radi jedan njegov prijatelj - otkriva naš izvor.

Prijatelji pomažu

Darko je tokom svoje karijere pomogao mnogim ljudima u svakom smislu, te ih je sve zadužio. Iako je mislio da mu nikada neće trebati njihova usluga, ovog momenta pomoć mu je neophodna. Jedan pevačev prijatelj sledeće nedelje dolazi u Srbiju da ga poseti i razgovara s njegovom majkom Brankom i ocem Milanom o predstojećem oporavku.

- Poznati švajcarski biznismen doći će isključivo zbog Darka u Srbiju. Iskoristiće sve veze da pomogne porodici, i tražiće da ga poseti u bolnici. On će insistirati da ga što pre prebace u Švajcarsku i učiniće sve što je potrebno za njegov oporavak. Darko mu je jednom prilikom pevao na privatnoj proslavi i kupio ga za sve pare ovog sveta. Kad je čuo da je doživeo nesreću, pokušao je da dođe prvim letom u Beograd, ali bio je sprečen zbog poslovnih obaveza koje nije mogao da odloži - kaže naš izvor.

Promene

DARKA VIĐA SAMO MAJKA!

foto: Marina Lopičić

Zbog virusa gripa koji vlada, lekari su doneli odluku da će narednih dana samo Darkova majka Branka Lazić imati pravo da ga viđa. Kako bi izbegli infekcije, ona jedina može da uđe na intenzivnu negu kod sina, i to na samo nekoliko minuta, te na sebi mora da ima kompletnu opremu, od mantila i rukavica do maske za lice.

N. M.

Spreman… Folker se nada ozdravljenju prijatelja

ĐANI: NAPRAVIĆU VESELJE, VESELIĆU SE DVA DANA

foto: Damir Dervišagić

Svih ovih dana tokom kojih se Darko Lazić nalazi u KBC Zemun podršku mu pružaju brojne kolege s kojima se druži, među kojima su kuma Andreana Čekić i Radiša Trajković Đani. Pevač je svakodnevno bio ispred bolnice, gde je uz Darkove roditelje i rodbinu čekao vesti o stanju pevača, a Đani je svom drugu pružao reči podrške i na društvenim mrežama. Đani je gostovao u emisiji „Ami Dži šou“, a Ognjenu Amidžiću otkrio je šta će uraditi kad se njegov prijatelj oporavi.

- Ja sam obećao kad izađe brat, ja pravim opštenarodno veselje. On da pije sok i da gleda, a ja da se veselim dva dana. Daće dragi bog! - rekao je folker.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

*AFERA "TESLA BANKA" FINANSIRALI PREDIZBORNE AKTIVNOSTI: Novcem banke finansirane političke kampanje Tužilaštvo mora da reaguje i isprati trag novca

*MONSTRUOZNO PRIZNANJE BRATA KOSOVSKOG PREMIJERA Haradinaj: Ubijao sam Srbe, Žalim što ih nisam pobio više

*LIDER SDA PONOVO PROVOCIRA: Sulja mitingovao sa albanskim zastavama

*ZAMENA GUMA OD 1. NOVEMBRA OBAVEZNO: Vozače čekaju paprene kazne za prekršaj!

*NAJSTARIJI ODLUČILI DA SE UDRUŽE: Penzionerske komune dogodine u Srbiji

*ADVOKAT ARKANOVOG UBICE BIO NA SPISKU ZA LIKVIDACIJE: Na istoj listi nalazi se i Gavrić?

*REZULTATI BIOPSIJE TEK ZA DVE NEDELJE: Kija napustila onkologiju

*NOVA AFERA U NACIONALNOM TEATRU: Savićev nemar košta nas 100.000 evra

*HRVATI DANAS LUDE ZA DRAGANOM DŽAJIĆEM: U Zagrebu su me dočekali kao Nejmara

foto: Kurir

POKLON DODATAK VIDOVITA BABA VANGA: Prvi deo neispričanih priča o najvećoj proročici sa Balkana

U današnjem dodatku koji ćete dobiti besplatno uz dnevne novine Kurir otkrivamo: kako je provodila detinjstvo u Zemunu, ko je muškarac koga je jedino volela, na koje političare je najviše uticala, šta je proricala slavnim ličnostima, a poklanjamo i njene biljne recepte.

Čovek je oduvek bio zainteresovan za svoju budućnost, a svaka zajednica imala je proroke koji su pokušavali da predskažu šta će se dešavati u predstojećim danima, godinama i vekovima. Neki su to radili uspešnije od drugih pa, su tako postali poznati na podneblju na kom su živeli.

Srednji vek je obeležio Nostradamus, francuski lekar i astrolog, a Srbija je u 19. veku imala Tarabiće i Kremansko proročanstvo, dok je 20. vek definitivno obeležila proročica Vanga.

Ona je kao da je gledala film, prepričavala hiljadama godina staru istoriju, ali i najavljivala daleku budućnost.

KURIR VAM POKLANJA NAJPOZNATIJI OGLASNIK U SRBIJI: Uz specijal Halo oglasi možete da prodate ili kupite sve što vam je potrebno

foto: Kurir

I ovog četvrtka specijalno izdanje najvećeg oglasnika u Srbiji dobijate kao poklon uz KURIR!

Ukoliko želite da prodate nešto što vam više nije potrebno, ili kupite laptop, mobilni telefon, frižider, automobil ili bilo šta drugo, to možete da oglasite u specijalu Halo oglasi.

S druge strane, ako ste odlučili da proširite porodicu, pa ste u potrazi za većim stanom, u današnjem KURIRU ćete pronaći male oglase za nekretnine, ali i za usluge majstora, molera, parketara i drugih.

Čitajte KURIR!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track