Najnovije vesti

UŽIVA U PEVANJU

BILA JE IKONA 90-IH, PRED NJOM JE PAO ČAK I SIN SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Posvetila mu je pesmu uz koju smo PLALAKALI, a danas je PROFESORICA i izgleda potpuno drugačije (VIDEO)

Stars

Leontina Vukomanović sa svega dvadeset godina počela je profesionalno da se bavi muzikom, dok je tokom srednje škole objavila svoje prve pesme.

Bila je kompozitor i tekstopisac na izborima za Pesmu Evrovizije 1991. i 1992. godine, a Leontina je danas čak i profesor pevanja.

Jedna je od članica žirija "Pinkovih zvezdica", a njena fizička promena je itekako uočljiva, naročito kad je u pitanju kosa.

Leontina je devedesetih harala scenom i važila za jednu od najlepših pevačica, a njeni hitovi iz tog perioda se slušaju i dan danas.

foto: Printscreen

Kada je kročila na muzičku scenu početkom devedesetih, prvi veliki nastup imala je 1992. godine na "Mesamu" na kojem je osvojila nagradu kao vokalni solista, a iste godine na "Beogradskom proleću" odnela je nagradu za najbolju kompoziciju. Tada njena karijere kreće uzlaznom putanjom. Od tada do danas Leontina Vukomanović potpuno je promenila svoj život, ali se i fizički mnogo razlikuje. U tom periodu volela je da eskperimentiše kada su scenski nastupi u pitanju, ali i sa garderobom.

Na sceni je ostala upamćena po hitovima kao što su "Crno, pa se ne vidi", "Kad prave ljubavi ginu", "Ljubav bez ljubavi", "Jedna od sto", "Uteha", "Sreda" i mnogim drugim.

- Bila sam veoma mlada kada sam počela da se bavim muzikom. Ali već tada sam sebi obećala da ću prestati da pevam kada budem prešla 30. godinu. Možda vam to zvuči previše strogo i neobično, ali meni je tada, kao mladoj pevačici, bilo neukusno da vidim neke starije koleginice koje u trci za pozicijom na sceni ne prezaju od stvari koje ne dolikuju njihovim godinama, a ni njihovom ugledu. Žena u godinama ipak treba da bude žena - osvrnula se jednom prilikom Vukomanovićeva na svoju karijeru.

U javnosti je malo poznato da je bila u ljubavnoj vezi sa Markom Miloševićem i da je njemu posvetila čuveni hit "Uteha".

foto: Profimedia

U javnosti nikada nije želela da eksponira porodicu, te je vešto izbegavala pitanja o privatnom životu.

Nije najtačnija tvrdnja da krijem svoj privatni život i partnere, već je pre istina da nemam potrebu da govorim o tome. Dete je najlepša stvar koja se desi ljudima koji su u braku, a ja sa bivšim suprugom imam zadovoljavajući odnos kada je Lucija u pitanju. Tu nema tajni, niti tabua - ispričala je Leontina koja danas ima dečju školu pevanja.

Na privatnom polju 2010. godine ostvarila se kao majka, kada je u braku sa Filipom Patom rodila ćerku Luciju.

- Lucija je mnogo stidljiva i uprkos talentu koji je nasledila od oba roditelja, mislim da je nikada ne biste videli na sceni "Pinkovih zvezdica". Ona voli da peva po kući, ali u javnosti to nikada ne bi uradila - rekla je Leontina.

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...