Najnovije vesti

I OVO DA ČUJEMO! BREGI KOKAIN PLAĆALA DRŽAVA: Moj kokain se u Jugotonu fakturisao kao CVEĆE i SLATKIŠI!
Foto: Privatna Arhiva

PROBLEM IMAO SA 18 GODINA, ali je mami dao obećanje da će stati

I OVO DA ČUJEMO! BREGI KOKAIN PLAĆALA DRŽAVA: Moj kokain se u Jugotonu fakturisao kao CVEĆE i SLATKIŠI!

Stars

Bijelo dugme aktivno radi od 1974. do 1989. godine, iako su članovi i pre toga bili zajedno u raznim sastavima, a veliki broj svirača i pevača koji je prošao kroz bend ostvario je petnaestak albuma, nekoliko kompilacija i niz singlova.

Gde je rokenrol, tu je i droga. Goran Bregović je neke od najvećih hitove napisao na kokainu. Prvi kontakt s drogom imao je sa 18 godina u Italiji, a kasnije je otkrio da je kokain državnim novcem plaćala njihova izdavačka kuća.

foto: Privatna Arhiva

- Kad je privatnik kupio diskografsku kuću „Jugoton“, koja je izdavala albume Bijelog dugmeta, onda su odjednom ušli u knjige i pronašli u računima Bijelog dugmeta iz Londona velike svote zavedene pod imenom „flowers and sweets“. Moj kokain se fakturisao u „Jugotonu“ kao „cveće i slatkiši“ - ispričao je Brega za Nedeljnik i dodao:

- Imao sam problem s drogom već sa 18 godina. Majka je to primetila i morao sam da joj obećam da više neću svirati.

Najveća afera jugoslovenskog roka ne vezuje se za Bregovića, već za njegovog bubnjara, pokojnog Gorana Ipeta Ivandića. Zajedno sa još dvoje ljudi on je uhapšen pod optužbom da je preprodavao drogu.

foto: Privatna Arhiva

- Ipe je stvarno stavio drogu u bubnjeve, i to, ni manje ni više, nego tri kile. To suđenje je bilo preterano, verovatno u želji da preko jadnog Ipeta vaspitaju milione ostalih. Iz svega Ipe je izašao kao velika žrtva, nakon čega se nikad nije oporavio. Ova afera sa drogom mi je najteže pala, zato što je neko pao kao lična žrtva. Ostale afere bile su obične, zabavne - ispričao je Bregović rok kritičaru Petru Popoviću.

Danas je Bregović svestan svojih grešaka i poručuje:

- Droga nije dobra i to treba govoriti. Nikom nije dobro donela. Previše je štete, a malo zabave. Ima manje štetnih, a boljih zabava.

foto: Glossy

Kurir.rs/Foto Privatna arhiva 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...