Najnovije vesti

ŠABAN ŠAULIĆ JE UPOZNAO LJUBAV SVOG ŽIVOTA PRE 44 GODINE Kada se obratio Goci rekla mu je OVE REČI, hteo je da skoči u Savu! GDE DA NALETIM NA NJU, A ONA...
Foto: Damir Dervišagić

Bila je to velika ljubav

ŠABAN ŠAULIĆ JE UPOZNAO LJUBAV SVOG ŽIVOTA PRE 44 GODINE Kada se obratio Goci rekla mu je OVE REČI, hteo je da skoči u Savu! GDE DA NALETIM NA NJU, A ONA...

Stars

Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće u nedelju, a čitava Srbija i dalje je u šoku. Svi su voleli kralja folka i kafana, a on je voleo nju, Gocu, suprugu koju je opevao i u svojim pesmama.

Šabanov život svakako je obeležila ljubav sa suprugom Gocom koja je trajala duže od 40 godina - sa njom je imao puno uspona i padova, ali međusobna bliskost i privraženost uvek su pobedile sve nedaće.

Pevač je nemali broj puta istakao kako bez Gordane ništa ne bi bilo isto, a uz nju je i stasao i kao muškarac i kao muzičar, s obzirom da je ona u njegovom životu još od davne 1975, od Šabanove 25. godine.

Šaulić je sam u nekoliko navrata priznao da je u mladosti imao muke sa devojkama i da nije imao "žvaku", te da je često na ulici gledao u dame i nadao se da ću mu prići. "Prijatelji su mi govorili da moram da budem dasa, da im se nametnem, a ja sam bio stidljiviji od njih. Kasnije se to promenilo kada su me mediji uzeli pod svoje", pričao je svojevremeno Šaban.

foto: Printscreen

Ipak, popularnost ga je okružila ženama, ali i dalje to nije bilo to... A onda je u život ovog pevača jednog podneva na Adi Ciganliji uplovila lepa Beograđanka Gordana.

"Imao sam do tada nekoliko devojka jer su moje pesme bile hitovi, postao sam poznat, ali svaka reč mi je i dalje bila dukat, još nisam bio naučio da se udvaram na beogradski način. Tada sam već počeo dobro da zarađujem, da se fino oblačim, kupio sam polovnog "fiću" i iznajmio stan kod nekog Žike Mirkovića, rođenog Beograđanina, namazanog svim bojama. Družio sam se sa Žikom, upoznavao sam prestonicu. Jednoga dana odveo me je na Adu da igramo stoni tenis", prisećao se Šaulić davnih dana pa dodao:

"Goca se pojavila sa nekom drugaricom koju je Žika poznavao. Sećam se, Goca je bila mlada i lepa kao anđeo, imala je tada samo 16,5 godina, bila je buckasta i plavokosa, moj tip. Počeo sam da kukam Žiki da me upozna sa njom.

"Priđi joj, upoznaj se sam, reci joj nešto", savetovao me je moj pajtos, a siguran sam da me je pomalo i zezao. Onda je popustio. Prišao je Gordani i predstavio me, rekao joj da sam pevač, zvezda narodnjaka, da imam nekoliko snimljenih albuma, da su mi pesme hitovi... A, Goca me je samo belo pogledala i rekla: "Nikada nisam čula za tebe, ne slušam narodnjake." Hteo sam da skočim u Savu, gde da naletim na žensku koja mi se toliko sviđa, a ne sluša narodnu muziku?! Svojom popularnošću nisam mogao da je očaram, ali je proradilo u meni ono "pamet, grlo, srce".

Naglo sam postao rečit, otvorio joj dušu i to je upalilo", otvorio je dušu pre nekoliko godina Šaban...

Kurir.r/Vesti/Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...