VOLEO JE ŠABAN BOSNU I SEVDAH! Halid Muslimović otkrio je kako je Šaulić jedino mogao da zaspi! A žal ostaje jer nije snimio pesmu o njegovom AMIDŽI ALIJI
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

TUGA ZA NAJVEĆIM MEĐU PEVAČIMA

VOLEO JE ŠABAN BOSNU I SEVDAH! Halid Muslimović otkrio je kako je Šaulić jedino mogao da zaspi! A žal ostaje jer nije snimio pesmu o njegovom AMIDŽI ALIJI

Stars -

Halid Muslimović prisetio se kralja narodne muzike Šabana Šaulića, i otkrio otkrio njihove zajedničke planove koje sudbina nije dozvolila da ostvare.

"Pre skoro godinu bio je kod mene u Prijedoru, prenoćio je u hotelu, a pre toga smo se lepo družili. Uglavnom je dolazio u letnom periodu kada bi nastupao u obližnjim mestima. Šaban je voleo duga sijela, ali ne sa svakim. U sobi u kojoj je spavao morao je biti TV sa svim mogućim kanalima. Nije mogao zaspati bez TV", govori nam Muslimović.

foto: Printscreen/YT

U emotivnom razgovoru Halid nam je otkrio šta je planirao sa Šabanom.

"Jedne prilike kada smo gostovali na „Grandu“ rekao sam mu, s obzirom na to da često izvodim njegove pesme na svojim nastupima, da bih voleo jednu i da snimim. Sedeli smo i kaže on meni: „Imam dobru pesmu, koju sam napisao u sećanje na amidžu, a amidža se zove Alija, a voleo bih i da pesma nosi taj naziv. Snimio bih je ja, ali ne znam koliko je to pametno u ovo vreme političkih previranja, pa bih voleo da je ti poslušaš i snimiš“. I tako kroz priču mu odgovorim: „Zašto ne? Ne zanimaju me politika i njihova previranja“. Međutim, nikad nismo našli vreme da sednemo, da preslušam pesmu, ali svakako, kada se ova situacija stiša, razgovaraću s porodicom i pitati postoji li neki demosnimak", rekao je Muslimović.

Ističe da je kralj narodne muzike voleo Bosnu, a svoje prve pesme je snimio na ijekavici. Jedna od njih je i „Lijepi dani mog djetinjstva“.

"Bosna i sevdah bili su mu u srcu, a često bi spominjao Safeta Isovića kao najboljeg interpretatora sevdaha. Govorio je da mu je sevdah bio temelj. Zato kažem da mi u muzici imamo, u stvari imali smo, dva najbolja pevača, a to su Safet i Šaban, ne znam da neko može parirati. Ne verujem da će posle njih pojaviti neko tako dobar", rekao je Muslimović.

Kurir.rs/Avaz/Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track