EVROPA PLAČE ZA ŠABANOM! TUŽNE SCENE SA MESTA STRADANJA PEVAČA: Nedelju dana nakon tragedije ovo je DANAS TLO TUGE I PLAČA! (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

u čast tragično nastradalom pevaču

EVROPA PLAČE ZA ŠABANOM! TUŽNE SCENE SA MESTA STRADANJA PEVAČA: Nedelju dana nakon tragedije ovo je DANAS TLO TUGE I PLAČA! (FOTO)

Stars -

Na kobnom mestu stradanja Šabana Šaulića, na autoputu u Nemačkoj, okupilo se desetine građana koji i dalje ne mogu da se pomire da pevača više nema. Mesto stravične saobraćajne nesreće u kojoj su pevač i njegov muzičar Mirsad Kerić tragično izgubili živote tog februarskog jutra, sada je mesto tuge i plača.

Ovde su se okupili svi oni koji su želeli da i na ovaj način odaju poslednju počast Šauliću i Keriću, bez obzira na veroiposvest, naciju ili bilo koje drugo obeležje. Jedino je bilo važno ljudsko saosećanje i beskrajna žal za tragično nastradalim ljudima velikog srca.

Inicijatori ovog skupa bili su Zorica Ivanova, Emir Hakalović i Danijela Pranješ.

-Želeli smo i na ovaj način da odamo počast Šabanu Šauliću i Mirsadu Keriću posebno što sam ih i lično poznavao, jer su Šaban i Mirsad prošle godine imali nastup u mestu Lohne nedaleko od Bilefelda, kada sam im ja bio domaćin. Šabana i Mirsada sećaćemo se samo po dobrom i zaista smo prijatno iznenađeni većim brojem ljudi koji su došli da odaju počast njima dvojici –rekao je nam Hakalović.

Inicijatori ovog skupa bili su prijatno iznenađeni borjem ljudi, koji su našli vremena i načina da se na ovaj način oduže Šabanu u Mirsadu za njihov rad, koji je nesumnjivo ljudima uvek donosio lepo raspoloženje, jer su obojica bili iz sveta muzike. Oni su 17 godina sarađivali i nažalost, poginuli u istom danu.

-Jako je tužno za sve nas koji smo se okupili na ovom mestu, jer automobili i dalje prolaze, život se nastavlja, samo je njima dvojici život se zauvek završio na ovom mestu. Naša želja je da se mesto tragedije obeleži, da se podigne kao neki manji spomenik na kojem bi pisalo da su na ovom mestu živote izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić – rekla je Danijela.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs, Ekspanzija / Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track