ŠABAN JE ZA NASTUP UZIMAO I DO 15.000 €: Njegova udovica dobijaće njegovu peniziju iz Austrije, čiji iznos možete samo da SANJATE
Foto: Sonja Spasić, Dragana Udovičić

STIGLO REŠENJE

ŠABAN JE ZA NASTUP UZIMAO I DO 15.000 €: Njegova udovica dobijaće njegovu peniziju iz Austrije, čiji iznos možete samo da SANJATE

Stars -

Mesec dana od kada je preminuo legendarni pevač Šaban Šaulić, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rešenje o penziji koju će ubuduće primati, a koju je nasledila od pokojnog supruga.

Šaulić je nekoliko decenija uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega će Goca dobijati penziju od 3.600 evra.

- Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao njihovu penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju nasledila Goca - priča izvor blizak porodici Šaulić.

Kako je objasnio, taj iznos ne može da se poredi sa mesečnim primanjima koje je Šaban tokom života zarađivao od muzike, ali je u neku ruku uteha porodici da ipak neće ostati bez novca.

foto: Sonja Spasić

- Šaban je mesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pevanja na svadbama, dobio je i do 15.000 evra. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a voleo je šakom i kapom da deli višak svojim muzičarima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovaniji pevač na našoj estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promeni - objašnjava izvor.

Kako kaže, Goca verovatno više neće moći da trguje nekretninama kao ranije, ali će bar imati Šabanovu penziju, od koje će moći pristojno da živi.

- Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Deo novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine koje bi renovirala, a potom prodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živeti bolje nego većina ljudi u Srbiji.

foto: Sonja Spasić

Kako još objašnjava izvor blizak porodici preminulog Šaulića, njegova odluka da doprinose uplaćuje u Beču, gde je i živeo devedesetih godina prošlog veka, ispostavila se kao pametan potez.

- Nije Šaban uplaćivao doprinose zbog inostrane penzije, već samo zbog toga što tih godina ta zona nije bila precizno pravno regulisana. Sav porez od prihoda uplaćivao je takođe u Beču, jer je imao i njihovu radnu dozvolu - kaže izvor i dodaje: Sada se pokazalo da je doneo pravu odluku, jer bi njegova žena u Srbiji mogla da nasledi penziju od 300 evra, dok će iz Beča svakog meseca stizati 3.600 evra, do kraja njenog života.

foto: Sonja Spasić, Dragana Udovičić

Kurir.rs/ViP/Foto/Sonja Spasić/Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track