DOSIJE POPOVIĆ: Zahar i Danijel su braća, Kaća Sotirović im je bratanica!
Foto: Mr.Yellowphotography

OTKRIVAMO tajne porodičnih veza

DOSIJE POPOVIĆ: Zahar i Danijel su braća, Kaća Sotirović im je bratanica!

Stars -

Mnogi estradni umetnici su povezani rodbinskim vezama, a o nekim javnost uopšte ne zna. Tako smo otkrili priču o poznatom tekstopiscu i kompozitoru Milutinu Popoviću Zaharu i pevaču čuvenog hita "Džuli" Danijelu Popoviću, koji su braća od stričeva, a pevačica Katarina Sotirović im je bratanica! Zahar, Danijel i Kaćin otac Aleksandar su braća od tri rođena strica. Pevačica, koja je otkrila ovo za Kurir, nosi drugačije prezime jer njen otac nije bio priznat po rođenju. Sve to ne bi bila tolika vest da je Zahar oduvek znao da je sa pevačicom u srodstvu, odnosno da od njega nisu krili da ima još jednog brata, Aleksandra.

foto: Dragan Kadić

- Ne znam da li i Danijel zna za to, ja sam tu istinu saopštila Zaharu 2003. godine, kada sam išla da pevam kao prateći vokal za nešto što je on radio. Moj tata je tada bio živ i kada sam mu rekla da idem kod Zahara, rekao mi je da mogu da mu kažem, ali oprezno. Počela sam da ga ispitujem kako mu se zovu stričevi, gde je rođen i onda sam mu objasnila zašto sve to znam. Njegova reakcija je bila šok, bio je zbunjen, potresen... Tada je imao oko 60 godina i saznao je da ima još jednog brata od rođenog strica, koji mu tako nešto nikad nije saopštio, a da je jedna devojka s kojom sarađuje njegov blizak rod - ispričala nam je ona deo svoje porodične tajne.

foto: Damir Dervišagić

Kaća je shvatala da će za njene stričeve to biti veliki šok. - Zaharu je bilo potrebno da ostane sam i dođe sebi. Sledeći naš susret, na koji je došao i moj otac, bio je na promociji Koktel benda. Tada su se prvi put u životu videli i shvatili da gledaju jedan drugog kao u ogledalu. Sličnost je ogromna, a moj otac i Danijel kao da su bukvalno od istog oca i majke. To je bio čudan i emotivan trenutak - prisetila se pevačica, koja kaže da ništa u životu nije slučajno, pa tako i njenu ćerku, koja se zove Julija, svi zovu Džuli. - Oduvek sam znala za tu tatinu priču jer smo gledali Danijela na TV i slušali pesmu "Džuli", a niko mi prvo nije verovao, nego su se sprdali. Meni je suštinski prezime Sotirović izgradilo imidž - tvrdi ona.

Kurir.rs/ Nevena Mijušković/ Foto: Mr.Yellowphotography

Katarina mi je rod, ali Danijel nije!

Zahar nije bio mnogo rad da govori o ovim stvarima, pa je samo kratko za Kurir potvrdio našu priču. - Jeste, saznao sam da mi je Katarina rod kada je imala 20 godina. Ali imam pravilo da ne pričam o porodičnim stvarima - poručio je kompozitor, koji je pak negirao da mu je Danijel Popović rod. - Ne, Danijel mi nije brat - kratko je rekao na pitanje o Popoviću.

Izazovna i puna energije

Nakon nekoliko godina Kaća se vraća na muzičku scenu, a da vredno radi, govori i to da je snimila novu pesmu "Vrelina".

foto: Mr.Yellowphotography

Kako je najavila na Instagramu, pesma je gotova i predstaviće je javnosti kada bude snimljen i spot. Ono što je evidentno jeste da se nekadašnja pevačica Koktel benda vraća u izazovnom izdanju i puna energije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track