Najnovije vesti

PEVATI I PLAKATI NISAM MOGLA! Sestra tragično nastradale Silvane Armenulić neodoljivo podseća na NIKAD PREŽALJENU PEVAČICU! A evo kakva je bila NJENA SUDBINA! (FOTO)
Foto: Printscreen

jezivo

PEVATI I PLAKATI NISAM MOGLA! Sestra tragično nastradale Silvane Armenulić neodoljivo podseća na NIKAD PREŽALJENU PEVAČICU! A evo kakva je bila NJENA SUDBINA! (FOTO)

Stars
20:17h

Silvana Armenulić poginula je u stravičnoj saobraćajki o kojoj pojedini detalji do dana današnjeg nisu rasvetljeni. Međutim, ono što je sigurno, to je da je tada region ostao bez pevačice vanserijskog glasa. Sestra Mira poginula je sitog dana, a majka Hajrijapronašla je utehu u trećoj ćerki Dini, koja je trebalo da krene njenim koracima.

Mirjana je bila u šestom mesecu trudnoće kada je poginula, a pomenuta sestra Dina nikada nije pročitala izveštaj obdukcije, jer su je tako savetovala braća, koja su pročitala i saznala o čemu se radi. Silvanina ćerka Gordana imala je samo dvanaest godina kada joj je majka poginula.

Majka Hajrija je u patila za svojim ćerkama, ali je utehu pronalazila u nadi da će Dina zapevati i krenuti putem svoje sestre. 

- Ne mogu da verujem da više nikada neću videti i čuti svoje mezimice. Nikada ih više neću slušati na radiju, gledati na televiziji. Sve bi mi bilo lakše kada bi Dina krenula njihovim stopama. Ona veoma liči na Silvanu i veoma lepo peva. Ona je moja uteha i moja nada...

Kada se desio prvi uspeh, Dina Barjaktarević je mislila da nije dovoljno dobra poput Silvane, ali je svakako bila srećna što joj je karijera krenula uzlaznom putanjom. 

- Srećna sam što sam uspela, ali znam da je potrebno još mnogo godina rada da dostignem svoje sestre. Publika me je primila na koncertima i kao dobru pevačicu, a ne samo kao naslednicu Silvane i Mire. Ipak, najsrećnija je naša majka. Ja sam sada za nju i Silvana i Mira zajedno, ja sam nastavak prekinute pesme u kući. Moja braća i sestre ne mogu da slušaju ploče poginulih sestara i uvek gase radio. Majka naprotiv. Ona svakodnevno preko gramofona druguje sa glasovima svoje izgubljene dece i jedva čeka dan kada ću se i ja pojaviti na televiziji...

Dina je zapevala u Beogradu godinu dana nakon tragične nesreće u kojoj je njena sestra izgubila život. Publiku u Domu sindikata zapanjila je njena neverovatna sličnost sa Silvanom. Svečanim glasom, u potpunoj tišini, voditelj je najavio sestru dve miljenice narodne muzike i udaljio se sa scene. Najteže je u tom trenutku bilo - pevati. Već posle prvih taktova, dvoranom se prolomio oduševljeni aplauz. Dina je pevala, ali bila je van sebe od uzbuđenja.

Na podsticaj Radio TV Revije, Televizija Beograd je prihvatila da snimi prvu ploču Dine Bajraktarević. Neočekivano, međutim, odlučila je da odloži svoj debi.

- Nisam želela da ljudi kažu kako sam je snimila samo zato što sam sestra Silvane i Mirjane. Smatrala sam da treba još da učim i radim, i da je najbolje da ploča sačeka godinu dana - rekla je Dina. 

Međutim, 1987. pojavio se Dinin prvi LP za aleksandrovački Diskos. 

-Kada sam odlučila da ponovo zaplivam našim estradnim vodama, nisam ni u snu mogla da pomislim na koje ću teškoće naići. Kompozitori, diskografi, pevači, novinari, svi od mene traže i žele da pevam kao Silvana. Ne dozvoljavaju mi da imam svoj stil, svoj imidž i da gradim karijeru kao Dina Barjaktarević. Iako su mi mnogi obećavali "zlatne dvore", pevati i plakati nisam mogla - objasnila je tada Silvanina sestra.

Skoro dvadeset godina, mirnim i povučenim životom, daleko od muzike, Dina Bajraktarević živela je u Bugarskoj sa suprugom Žikom Nikolićem i sinovima Silvanom i Sašom, da bi se skrasila u Danskoj, kod majke i braće. U međuvremenu je ostala bez supruga.

Kurir.rs, Vestionline, Puls / Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...