Najnovije vesti

NAPALA FOTO-REPORTERA kurira

JELENA KARLEUŠA JOŠ NIJE KAŽNJENA! Pljuvala je, psovala mrtvu majku, htela i da bije: Zašto ova divljakuša nije već u zatvoru?! A tek da čujete šta kažu NJENE KOLEGE! (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Stars
07:06h

Jelena Karleuša, koja je pre dva dana brutalno napala foto-reportera Kurira Vladimira Šporčića, kog je uz salvu uvreda i psovki hvatala za gušu i lupila mu šamar, uskoro će zbog svog nasilničnog i bezobzirnog ispada biti pozvana na saslušanje u policiju.

foto: Printskrin

Samozvana diva je, podsetimo, napala našeg fotografa revoltirana što ju je fotografisao dok je bila na Novom bežanijskom groblju. Čitav napad snimljen je kamerom i na njemu se jasno čuje i vidi Karleušino divljanje, zbog čega je Vladimir podneo krivičnu prijavu Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog ugrožavanja sigurnosti.

"Krivična prijava protiv Karleuše dostavljena je i zavedena u tužilaštvu u petak, a već naredne nedelje biće dodeljena nekom kolegi u rad. S obzirom na navode same prijave, kao i postojanje video-snimka incidenta koji je potom objavljen i u medijima, tužilaštvo će najverovatnije naložiti policiji da ispita sve navode prijave, odnosno najpre obavi informativne razgovore sa pevačicom i napadnutim novinarom", kazao je za Kurir portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković i dodao:

"Kada policija obavi sve neophodne provere, predmet će na dalje postupanje biti vraćen tužilaštvu, koje će se potom izjasniti o svojim daljim koracima", kazao je on.

foto: Printskrin

Podsetimo, Karleuša je svojim vozilom preprečila put autu u kom je sedela ekipa Kurira.

Počela je da preti i vređa, a potom i upotrebljava silu.

"Je*em li ti mrtvu mamu u pi*ku! Pi*ko jedna, pi*ko!" vikala je Karleuša na fotografa koji je sedeo u automobilu, naginjući se kroz prozor, da bi ga zatim pljunula u lice.

foto: Printskrin

Jelena je zatim otišla do svojih kola ponavljajući: "Mamicu ti je*em", a onda se opet vratila do fotografa Kurira, koji je i dalje mirno sedeo u automobilu.

"Mamicu ti je*em", govorila je Karleuša, da bi joj Vladimir tek tada odgovorio da on samo radi svoj posao.

"To ti je posao?! Lešinari! Ma, mamicu ti... M'rš" ponavljala je pevačica, a potom lupila šamar foto-reporteru.

foto: Printskrin

Opet je otišla do svog džipa i taman što je htela da sedne, vratila se i nastavila s huliganskim ponašanjem.

"Ti i dalje snimaš?!" ljutito je pitala Jelena i rukom razbila objektiv foto-aparata.

"Da, to mi je posao, a moram da imam i za sud", odgovorio joj je Vladimir.

"Mrš! Aj napolje. Aj da te prebijem kao pi*ku. Ajde da te prebijem kao pi*ku, bre", pozivala ga je Jelena na tuču.

"Ako imaš lovu, 'ajde", rekao joj je fotograf, misleći na sud i odbranu od napada.

Tada je fotograf napustio vozilo, a ona je počela da ga davi i pljuje.

Advokat Ivan Simić

Fotograf može zahtevati i naknadu za duševni bol!

"Eventualno, u ovim radnjama može se prepoznati delo nasilničko ponašanje iz stava 1 KZ, koji propisuje kaznu do tri godine zatvora za one koji grubim vređanjem, izazivanjem tuče ili drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavaju spokojstvo građana ili teže remete javni red i mir. Takođe, nevezano za krivičnu prijavu može se zahtevati naknada štete u građanskoj parnici zbog duševnih bolova, ali to je drugi oblik pravne zaštite."

Lepa Lukić

Biće kažnjena ako je kriva

foto: Dragana Udovičić

"Svako odgovara za svoje postupke. Mnogo je volim, ali zvezdi poput nje ne priliči takvo ponašanje. Ako je kriva, neće ostati nekažnjeno."

Era Ojdanić

Ovo je veliki blam

foto: Printscreen

"Osuđujem svako nasilje, pogotovo kad su u u pitanju mediji. Oni imaju slobodu pisanja i slikanja. Ako si javna ličnost, navikni se na to. Nisam verovao da će Jeca to uraditi, bila je fino vaspitana. Veliko je iznenađenje i blam."

Šako Polumenta

Nema praštanja

foto: Damir Dervišagić

"Ne mogu da verujem. Bože dragi, mrtvu mamu psuje čoveku. Tu nema praštanja. Gotivim je, ali ovo mi je sačuvaj bože. Pogađaju me ove psovke. Jezivo mi je kad se psuju mrtva majka, otac, familija."

Jelena Manojlović, psihoterapeut

Poslala pogrešnu sliku mladima

Jelena Manojlović, psihoterapeut, kaže da je Karleuša svojim ponašanjem poslala poruku da je nasilje sasvim normalno:

"Ne morate biti psiholog da biste znali da je takvo ponašanje potpuno neumesno, neadekvatno i da šalje poruku da je nasilje, ne samo nad ženama nego i nad muškarcima, normalno. Ukoliko smatra da je nešto nelegalno, postoje institucije da se to prijavi, ali takav atak je potpuno neumesan. Šalje pogrešnu sliku mladima kako da se ponašaju, naročito oni koji u njoj vide uzor."

Zoran Gavrilović, sociolog

Htela je da izazove pažnju

Zoran Gavrilović, sociolog i predsednik Biroa za društvena istraživanja, kaže da se Srbija svrstava u delinkventno područje, gde je veoma bitna komponenta "kultura kiča", a delić toga je i napad pevačice Jelene Karleuše na foto-reportera Kurira:

"Takve pojave kao napadi, tuče legitimišu se kroz kulturu kiča. Gde ima korupcije i kriminala, ima i kiča. Poenta je u šoku i šou-programu. Tu je ključ izazvati šok i pažnju jednom banalnošću. Ta filozofija kiča ima cilj da fascinira nekog bez obzira na to šta taj čin nosi, a napad na novinare se jasno definiše."

M. S.

Tviteraši osuđuju samozvanu divu:

Promeni dilera, mučenice zadrigla

foto: Printscreen

Nakon skandaloznog nasilja Jelene Karleuše nad Kurirovim fotografom Vladimirom Šporčićem, na Tviteru se podigla velika prašina. Brojni korisnici ove društvene mreže zgranuti su ponašanjem samozvane dive, pa su pljuštali negativni komentari na njen račun.

foto: Printscreen

"Mala od skandala, šizofrena Karli, napala fotografa, utripovala da je Kanje", jedan je od komentara.

"Reci Birtaševiću da ti promeni dilera kokaina, ovaj ne valja", piše drugi tviteraš, dok neki smatraju da je pukla.

"Karleuša pukla, Miljana bukvalno zdravstvena veličina za nju, a i svakako zanimljivija."

foto: Printscreen

"Bože, ova mučenica baš zadrigla, baš zapela da završi u zatvoru", još jedan je od tvitova.

Ima i onih koje je fascinirao izgled JK bez Fotošopa:

"Sve razumem osim Karleuše, koja na Instagram fotki ima - 45 kilograma u odnosu na video-zapis."

Kurir.rs/Marija Dejanović/Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja