Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! ŽELJKO IMA NOVI BIZNIS: Joksimović otvara 3 televizije! Jovana ostaje na Prvoj, glavne zvezde Nataša i Maja
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

saznajemo

EKSKLUZIVNO! ŽELJKO IMA NOVI BIZNIS: Joksimović otvara 3 televizije! Jovana ostaje na Prvoj, glavne zvezde Nataša i Maja

Stars

Željko Joksimović otvara tri kablovske televizije, ekskluzivno saznaje Kurir. On će u svoje redove dovesti voditeljke Maju Nikolić i Natašu Miljković, ali ne i suprugu Jovanu, koja zajedno sa kumom Srđanom Predojevićem ostaje na Prvoj.


Regulatorno telo za elektronske medije (REM) izdalo je 4. juna dozvolu za kablovsko emitovanje tri kanala - K1 studio, Stajl fajl i TV DR. Sve tri televizije pripadaju firmi "Minakord medija", koju je je Joksimović osnovao 17. maja ove godine.

 

foto: Printscreen

Prema našim saznanjima, kanal Stajl fajl biće namenjen deci i pre početka emitovanja promeniće naziv, TV DR baviće se zdravstvom, K1 će biti muzička televizija, a još uvek nije poznato gde će Nikolićeva i Miljkovićeva biti angažovane.


- Niko ne zna odakle Željku ideja i želja da se posveti televiziji. Malo nas je to iznenadilo jer je u pitanju ozbiljan projekat, u koji treba da se ulaže dosta novca, ali i vremena, što on svakako sam neće moći. Veliki je zalogaj za njega da odjednom pokrene tri televizije. Ali, koliko čujem, već je angažovao neke ljude koji su u toj oblasti dugo godina i koji su stručni, poput Manje Grčić, doskorašnje generalne direktorke Prve televizije. Ona će verovatno i kod Željka obavljati sličan posao - kaže naš izvor.

 

foto: Promo

Zanimljivo je to da Željkova supruga Jovana Joksimović neće biti pojačanje na TV K1 jer, zbog ugovora, mora da ostane u sadašnjoj medijskoj kući.
- Zasad je sigurno da će Maja Nikolić i Nataša Miljković preći u Joksimovićevo jato. Zbog toga su dale otkaz na Prvoj jer im se dopala Željkova ponuda. Verovatno svi očekuju da će i Jovana tamo preći zajedno sa kumom Srđanom, ali to se neće desiti. Barem ne u narednih godinu dana jer su njih dvoje ugovorom vezani za TV Prva i ne mogu da jednostrano prekinu saradnju zbog ogromnih penala koje bi morali da plate - kaže izvor.

 

foto: Damir Dervišagić

Iz Joksimovićevog okruženja su vrlo zatvoreni i poverljivi kada je reč o ovoj temi, pa nismo uspeli puno toga da saznamo. Jedino što nam je Željkov prijatelj rekao jeste da će televizije startovati od jeseni, kada i počinje nova programska šema.


- To je sve u fazi pripreme, ali se brzo radi na tome. Sedište firme je zasad u Dečanskoj ulici, u samom centru Beograda, gde je i njegov muzički studio, ali će brzo biti pronađena zgrada u kojoj se nalaziti sve tri televizije. To je sve što mogu da vam zasad kažem - kazao nam je blizak prijatelj poznatog kantautora.


 

Oprobaće se i u kinematografiji
Željko radi na dva filma

 

Još prošle godine Joksimović je otkrio da priprema dva zanimljiva projekta koja se tiču filmske industrije. Prvo ostvarenje biće o Leskovcu, gde će Željko biti zadužen za muziku, dok će se drugi film baviti životom čuvenog pevača Tome Zdravkovića.

foto: Printscreen

- Zajedno sa Bjelogrlićem radiću na filmu o legendi narodne muzike. Kao producenti, potrudićemo se da na pravi način dočaramo bogatu Tominu biografiju - izjavio je Joksimović prošle godine.

 

Ivan Ercegovčević/ foto: Damir Dervišagić, Printscreen

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...