NOVO LUDILO HRVATA: Seka, Miroslav, Bajaga i Željko su ČETNICI! Ne puštajte ih u Hrvatsku!
Foto: Kurir

Ludilo

NOVO LUDILO HRVATA: Seka, Miroslav, Bajaga i Željko su ČETNICI! Ne puštajte ih u Hrvatsku!

Stars -

Napad: Zagrebački ratni veterani zatražili da izvođači iz naše zemlje ne nastupe u Zagrebu, smatrajući da je to neprikladno jer su, kako tvrde, pozivali na „agresiju na njihovu državu“

Zagrebačka zajednica udruženja hrvatskih veterana zatražila je zabranu nastupa srpskih pevača Bajage, Miroslava Ilića, Seke Aleksić, Željka Joksimovića, Cobija i Željka Samardžića na Rujanfestu od 13. do 22. septembra u Zagrebu, jer su, prema njihovim rečima, pevali četničke pesme i pozvali na agresiju na Hrvatsku.

foto: Damir Dervišagić

U saopštenju, koje potpisuje predsednik tog udruženja Anton Tandar, piše da su oni posebno povređeni time što je slogan manifestacije „Pomakni svoje granice zabave“, navodeći da ih reč „granica“ asocira na ratni period u kojem su oni dali „svoju mladost, zdravlje i život“.

- Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u bojkotu pevača koji nisu s našeg podneblja, te takvim primerom izraze svoje nezadovoljstvo, kako bi organizatori ubuduće uzeli u obzir naše stavove i na naš Rujanfest pozvali muzičare u okviru naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica - pišu zagrebački veterani.

foto: Damir Dervišagić

Ovde se takođe navodi da pozivaju sve merodavne institucije da rade svoj posao i „zabrane nastup pevača koji su za vreme velikosrpske agresije pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku“.

Zanimljivo je da se u ovom saopštenju posebno navode imena Joksimovića, Samardžića, Aleksićeve, Ilića, Bajagića i Cobija, mada oni nisu jedini srpski izvođači na ovoj manifestaciji. Osim njih, tamo nastupaju i Ministarke, Dejan Matić, kao i muzičari iz Bosne - Džala Brat i Buba Koreli, Plavi orkestar, kao i slovenačka zvezda Senidah. Dakle, svi oni su nepoželjni, ali je samo prvobitno pomenutim srpskim pevačima zamereno to što su „pevali četničke pesme i podržali agresiju na Hrvatsku“.

Svima je vrlo jasno da je reč o apsurdnim podacima, jer većina njih u to vreme, osim Bajage i Miroslava Ilića, nisu bili muzički aktivni, a još manje su pozivali na sukobe sa susednom zemljom. Bajagu optužuju da je 1993. godine izveo pesmu „Armija srpska“, ali je on to demantovao, dok im kod Ilića smeta što je na Kupusijadi 2015. pevao „Morem plovi jedna mala barka“.

foto: Damir Dervišagić

Kurir je juče pokušao da dobije komentar od svih koji se pominju u ovom saopštenju, ali bez uspeha. Željku Samardžiću, Seki Aleksić, Cobiju smo poslali poruke koje su oni pročitali, ali nisu hteli da odgovore. Bajaga je bio kratak u svom odgovoru

- Ne želim više ništa da komentarišem na tu temu. nadam se da me razumete- poručio je roker u poruci.

foto: Beta/Miloš Miškov

Joksimovićeva pres-služba poručila je da će razmotriti sa Željkom da li će komentarisati ovaj slučaj, ali se više nisu javljali. Jedino je supruga Miroslava Ilića Gordana drsko poručila da ni oni neće da pričaju.

- Ne znam šta hoćete da pitate, ali on ne daje komentare jer su vam neprikladna pitanja - rekla je gospođa Ilić.

Njeni spotovi se ne emituju na televiziji

CECA ZABRANJENA U ALBANIJI

Albansko telo za audio i video medije u julu je upozorilo Javni servis Albanije zbog puštanja pesama Cece Ražnatović, navodeći da je ona „više puta bila na čelu antialbanskih istupa protiv Kosova“, i da je „ranim pesmama inspirisala zločine u Bosni i na Kosovu“.

- Nikada kroz svoje pesme nisam slala političke poruke ili mržnju. Uvek je, i biće, sve zasnovano na ljubavnim porukama jer moje pesme spajaju ljude. Što se tiče mog ličnog stava, patriota sam i volim svoj narod, pa ću uvek biti uz njega. I da se razumemo, to ne podrazumeva da nekog drugog mrzim ili da ne poštujem ljude koji su druge vere, boje kože ili nacije. Ovde se radi o klasičnim manipulacijama - rekla je tada Ceca.

foto: Damir Dervišagić
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON KUVAR U KURIRU! NAŠA NAJLEPŠA jela naših sela sa više od 40 recepata

Uz dnevne novine Kurir danas ćete na poklon dobiti kuvar NAŠA NAJLEPŠA jela naših sela, gde ćete naći više od 40 recepata za ukusna predjela, salate, jela, čorbe i supe.

Pokazaćemo vam kako da pripremate: rolat od spanaća, prženiju, jaja punjena kajmakom, salatu od suvih paprika, krastavac salatu sa orasima, teleću čorbicu, papazjaniju, punjeni crni luk, musaku od mladog kupusa i mnoge druge seoske specijalitete.

foto: AMG

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track