Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! GRUOVO JEZIVO PREDSKAZANJE Reper se pred smrt poverio prijateljima: Bolje da umrem nego da postanem invalid!
Foto: Luka Šarac

Očaj

EKSKLUZIVNO! GRUOVO JEZIVO PREDSKAZANJE Reper se pred smrt poverio prijateljima: Bolje da umrem nego da postanem invalid!

Stars

Jedan od reperovih najbližih drugara kaže da su razgovarali u sredu i da je muzičar bio svestan da može tragično da završi, ali je i pored toga često gledao smrti u oči

Dalibor Andonov Gru bio je svestan rizika koji nose ekstremni sportovi, koji su ga, nažalost, odveli u smrt. Reper je poginuo u ponedeljak po podne vozeći kajt na Dunavu, a svoju tragediju kao da je predosetio.

On je često s prijateljima govorio o tome kako mu život visi o koncu zbog adrenalina. Upravo je o tome nedavno razgovarao s jednim bliskim prijateljem koji ne želi da mu se pominje ime.

Brate, olabavi

- Očajan sam. Svi smo očajni. Porodica, prijatelji, poštovaoci njegovog lika i dela, ma, svi koji su ga poznavali, ali i koji ga nisu poznavali - kroz suze započinje razgovor reperov drug s kojim se prošle srede našao posle surfinga.

foto: Printscreen

- Taj dan sam ga poslednji put video. To uzbuđenje koje on ima posle kajtinga ne mogu da vam opišem. Sto puta sam mu rekao: „Brate, olabavi. Koji će ti to đavo, može vetar da ti napravi sra*e i ode sve u tri lepe. Ostaćeš bogalj ako se nešto desi.“ Govorio sam mu to ne bih li ga trgao iz tog opsesivnog stanja prema ovom sportu. Međutim, on se samo nasmejao i rekao mi: „Brate, bolje i da umrem nego da postanem invalid“ - kaže reperov prijatelj.

Svađa zbog skijanja

On ističe da su se jednom posvađali zbog skijanja.

- Istraživao je litice. To ga je izazivalo. Voleo je da se spušta sa što većeg i strmijeg vrha. Pre nekoliko godina smo bili zajedno na skijanju i isprevrtao se samo tako. Nije mogao da stoji na nogama. Tada je bio na ivici života i smrti. Spasioci su došli i pomogli da se izvuče iz snega, nije mogao da se pomeri. Sve se završilo kako treba, ali smo se zbog njegovog istraživačkog poduhvata posvađali jer mi je to zimovanje preselo. Rekao sam mu: „Čoveče, ti ne možeš da skijaš kao sav normalan svet i da se spuštaš normalno, nego tražiš đavola.“ Ništa mu nije dopiralo do mozga. Voleo je opasnost, adrenalin, brzinu i, nažalost, nimalo se nije plašio smrti. Bio je neustrašiv. Voleo je život, ali više je voleo taj prokleti adrenalin. Izgubili smo prijatelja i ovu bol niko ne može da ublaži - kaže naš sagovornik.

Planirao put za vikend

ČEKAJTE ME NA ADI BOJANI

Gru je planirao da provede s drugarima nekoliko dana u Crnoj Gori.

foto: Printscreen/Youtube

- U poslednjem razgovoru mi je rekao: „Čekajte me na Adi Bojani, stižem narednog vikenda.“ Bio je pun života. Nikad nismo pričali o smrti. Svakog dana bi nas upitao kako se provodimo. Velika tragedija sve nas opominje da jedan trenutak može da promeni sve - kaže za Kurir jedan reperov prijatelj iz Crne Gore.

Poslednji ispraćaj

SAHRANA U ČETVRTAK

Dalibor Andonov Gru biće sahranjen u četvrtak na groblju Orlovača, dok će komemorecija biti održana danas u donjoj sali Doma omladine u 12 sati.

Koban kraj

VOZIĆU KAJT, DUVAĆE KOŠAVA

foto: Printscreen, Luka Šarac

Gru je bio veliki zaljubljenik u ekstremne sportove, o čemu je pričao pre deset godina u jednom intervjuu.

- Vetra je bilo dovoljno samo tri dana. Ostalim danima je bio slab. Ali nije to bio najveći problem, već su mi se od sunca razlepili ventili. Pa dok to namestiš, pa još da uhvatiš vetar... Ali nema veze, duvaće u septembru košava, pa ću da vozim na Dunavu.

Kurir.rs/Ljiljana Stanišić Foto: Luka Šarac

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...