Najnovije vesti

TRENUTAK SA KOMEMORACIJE KOJI DUŠU CEPA! Danica je vrlo dobro znala o čemu ovaj Gruov prijatelj priča, pa ČVRSTO ZAGRLILA sinove i PLAČE! (KURIR TV)
Foto: Sonja Spasić

TUŽNO

TRENUTAK SA KOMEMORACIJE KOJI DUŠU CEPA! Danica je vrlo dobro znala o čemu ovaj Gruov prijatelj priča, pa ČVRSTO ZAGRLILA sinove i PLAČE! (KURIR TV)

Stars

Supruga preminulog repera Danica Andonov na komemoraciju u Domu omladine stigla je sa sinovima Vukom i Reljom. Cela porodica zavijena je u crno nakon što je Dalibor Andonov Gru 9. septembra tragično stradao u Zemunu tokom vožnje kajta.

Pre nego što je ušla u salu jedino što je uspela da izusti bilo je: "Jao, ne mogu ovo da izdržim."

Jedan prijatelj nervoznim glasom i na ivici suza prisetio se nekoliko trenutaka sa Gruom, koje je i Danica prepoznala. Niko nije uspeo a da ne zaplače zbog potresne scene koja je nastala.

"Žalio se taj dan kako oka nije sklopio, jer je prethodno vreče rešavao nešto na telefonu. Kaže: 'Obećao sam Vuku da će dobiti telefon'. Želeo je da ga iznenadi. 'Obećao sam, nisam želeo da ga razočaram, morao sam to da rešim", prisećao se jedan prijatelj koji je Grua znao više od decenije, a za to vreme udovica Danica klimala je glavom i plakala, grleći sinove.

foto: Printscreen Kurir TV

"Kupio sam nov telefon da se počastim, mnogo radim, čoveče. Danici sam dao moj, ona Vuku, o Vuk Relji. Tako da bi svako od nas nekog usrećio, sve zavisi od mene. Morao sam to da rešim'... Dotakli smo se i teme nekih loših ljudi, pitao sam ga kako to rešava. Kaže - samo precrtam i kažem marš u tri lepe!", nastavio je prijatelj koji je repera poznavao više od decenije.

"Njegova najveća želja, to mi je rekao u povratku u hotel, je da ima svoj bend i da ima koncert sa njima. To mi je želja već 25 godina", sa tugom u glasu istakao je on.

"Pročitaću vam tekst koji je napisao jedan od Daliborovih najboljih drugova i moj kum Đorđe", nastavio je drugi prijatelj.

"Koliko su zpravo tanane niti koje vas drže za ovaj svet i koliko smo zapravo krhki i ranjivi. Koliko je malo potrebno da budemo srećni, a delići sekunde nas razdvajaju od duboke tuge i bola. Otišao je jedan od nas,. Jedan divan, veseo i plemenit čovek, posvećen otac i suprug, umetnik, šmeker, prijatelj i brat. Teši nas sve što je otišao radeći ono što je najviše voleo da radi, ali nas razira pomisao da bol njegove porodice, njegove Danice, Vuka i Relje i njegovog Igora. Mi koji smo se sa njim družili, koji smo delili beskrajne sate smeha, muzike i zabave, ali i sate predanog rada, brige, truda, znoja, ostaćemo zauvek uskraćeni za istinskog prijatelja koji je uvek imao vremena i želje da nas sasluša i da sa nama podeli dobro i zlo. Mnogi su proteklih par dana navodili razne stihove iz njegovih pesama koje su spasavale generacije, a najčešće je citiran stih - sećanja naviru, sećam se svega. I zaista ne mogu da se ne setim ćelavog macana u širokim pantalonama i raspletenim čizmama... ne mogu da se ne setim sjajnog provoda..."

"Naučio si me da u svakom trenutku svakoga dana mogu sebi da kažem da ja živim baš lep život. Naučio si me kako da živim, a da ne preteram u preterivanju. Nisi me naučio samo jedno. Kako da ja tebe to naučim, brate moj", sa tugom u glasu poručio je bivši srpski odbojkaš.

"Brate moj. Pored tebe sam shvatio šta je zaista osmeh, šta su stvarno pobede i kako da nam svaki novi dan bude nova pesma, novi stih, nova sloboda, novi život, novi osmeh, nova pobeda. Brate moj. Neko je rekao - bojati se smrti gore je nego umreti. Ti se nisi bojao. Hrabro si koračao kroz svoj život, pisao svoja pravila i po njima živeoa. Malo ko ima tu privilegiju u životu. Iskreno, malo ko ima i tu hrabrost. Brate moj."

1 / 37 Foto: Sonja Spasić

Dalibor Andonov Gru poginuo je u ponedeljak tokom vožnje kajtom na Dunavu. Za sobom ostavio je ženu Danicu i sinove Vuka i Relju.

Kurir.rs, M.G/Foto: Sonja Spasić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...