Najnovije vesti

ZLATA PETROVIĆ RAZMIŠLJA O CRNIM DANIMA: Kupujem grobno mesto, već sam odvojila pare!
Foto: Dragan Kadić, Shutterstock

Zabrinuta

ZLATA PETROVIĆ RAZMIŠLJA O CRNIM DANIMA: Kupujem grobno mesto, već sam odvojila pare!

Stars

Folkerka kaže da ume da raspolaže novcem i da će iz svog fonda odvojiti određenu sumu da na groblju obezbedi parcelu za sebe

Zlata Petrović, za razliku od svojih kolega, ne živi od danas do sutra, već štedi novac. Pevačica za Kurir otkriva da ima svoj crni fond i da ozbiljno razmišlja da do kraja ove godine kupi grobno mesto za sebe.

Folkerka ističe da ju je nemaština naterala da nauči kako se raspolaže parama, koje je mnogo zaradila tokom svoje karijere na brojnim romskim proslavama i koncertnim turnejama.

- Nikada nisam ostajala bez dinara u novčaniku jer sam uvek vodila računa. Počela sam da razmišljam o crnim danima i sebi sam poslednja karika. Ako ja nemam, nema ko sutra da mi pomogne. Pomogla sam celoj brojnoj familiji da se skući, kako svojoj deci tako i njima. Bila sam uz njih i fizički i psihički. Imam svoj crni fond za ne daj bože. Jednostavno su me život i nemaština naučili da štedim i odvajam sa strane.

Ne živim od danas do sutra, već raspoređujem kako i koliko mogu. Mogla sam preko noći sve da izgubim, ali pazila sam. Nisam se odavala ničemu lošem, što bi moglo da utiče na moj život i novčanik. Međutim, nikad se ne zna. Život je čudo, sutra može da se desi zemljotres i niko ništa više neće imati. Ali bez obzira na to, meni ovaj crni fond daje neku malu sigurnost. Radila sam toliko godina, ne bih mogla da dozvolim sebi da živim u podrumu. I svoju penziju sam završila po protokolu. Razmišljam o budućnosti. Sutra ću sebi i grobno mesto da kupim, odvojila sam novac. To je život. Dešava se nešto čudno, otkud znam gde će me odneti. Šta ću, zato i ne ostajem bez novca - kaže pevačica.

Zlata ističe da se mnogi sa estrade foliraju u javnosti da poseduju kule i gradove, a da kod kuće jedva imaju šta da jedu.

- Mene niko nikada u životu nije ništa učio, samo sam „krala“ od ljudi. Roditelji nisu mogli ničemu da me nauče, a u tom podneblju ljudi su živeli skromno. Brzo me je život odveo i rekao mi: „Ti moraš da radiš i zaradiš.“ Tako sam i radila. Ja sam čovek koji strašno vodi računa o prioritetima. Nije mi važno da budem sređena na ulici cakum-pakum, a s druge strane, da nema ker za šta da me ujede, da dugujem i bogu i narodu, da nemam kućište. Većinom tako rade ljudi.

Pa neke moje kolege se kurče na ulici i puše najskuplje cigarete, a kod kuće motaju travu. Pitanje je da li imaju šta da jedu. Ja to u životu ne bih radila. Kakva sam na pijaci, takva sam na sceni i u emisiji. Meni se nije promenio ni rečnik niti išta drugo. Idem, bre, kako ja idem - rekla je folkerka.

Skromna

GLEDAM KAD SU AKCIJE, PA ONDA PAZARIM

Zlata Petrović ističe da živi skromno i da redovno proizvode kupuje na akcijama.

- Kupujem po akcijama. Evo, juče sam baš kupila prašak koji košta 2.000 dinara, a ja sam ga platila skoro duplo jeftinije. Pa što bih išla na punu cenu ako mogu da prođem jeftinije? Nisam ja iskompleksirana - kaže Zlata.

Kurir/Marija Dejanović/Foto: Shutterstock, Dragan Kadić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...