STIGAO DO PENZIJE, A OVAKO JE GRADIO KARIJERU: Saša Popović odrastao je u SVEŠTENIČKOJ porodici, imao TEŽAK BANKROT, a onda se oženio RAZVEDENOM PEVAČICOM!
Foto: Nemanja Nikolić

BURAN ŽIVOT

STIGAO DO PENZIJE, A OVAKO JE GRADIO KARIJERU: Saša Popović odrastao je u SVEŠTENIČKOJ porodici, imao TEŽAK BANKROT, a onda se oženio RAZVEDENOM PEVAČICOM!

Stars -

Razvojni put Saše Popovića, koji je početkom meseca postao penzioner, išao je postepeno, ali nikada nije ostupao od prvobitne ideje. Muzika je oduvek bila centar njegovog interesovanja i izvor finansija.

Saša Popović je 1976. godine osnovao šoumenski bend "Lira šou" koji je izvodio narodnu muziku. Kada je Lepa Brena postala pevačica u ovom bendu, oni su 1982. godine promenili ime u "Slatki greh".

Nakon raspada "Slatkog greha", Saša je sa svojim menadžerom počeo da se bavi diskografijom u produkciji za koje su snimali mnogi poznati folk pevači. Nakon smrti Rake Đokića, suvlasnik je postao njegov brat, s kojim su se Lepa Brena i Saša Popović ubrzo razišli.

foto: Dragana Udovičić

Njih dvoje su 1998. godine osnovali "Grand" produkciju.

"Od trenutka kada sam napustio Pravni fakultet na trećoj godini i u potpunosti se predao muzici, nikada nisam razmišljao da napustim ovaj posao. Bilo je teških situacija, ali moj moto u životu glasi: "Čovek treba da radi posao koji voli i s ljudima koje voli", rekao je Saša. Prvi album za "Grand" izdao je pevač Mile Kitić.

Popović je jednom prilikom izjavio da je celokupnu životnu ušteđevinu, koju je stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u Dafiment banku (koja je jedna od simbola ekonomskog sunovrata Srbije devedesetih, prim. nov.) i da ga je to iskustvo naučilo kako da se bavi biznisom i pametno vodi svoju produkcijsku kuću.

"Odrastao sam u jednoj dobroj, normalnoj i zdravoj svešteničkoj porodici i od malih nogu imao sam sve što sam poželeo. Tokom zlatnih godina Lepe Brene i "Slatkog greha" odlično smo zarađivali, ali pare koje sam uštedeo uložio sam u banku pokojne Dafine Milanović i kao većina štediša - ostao bez svog kapitala. U mom slučaju, čuvena izreka mogla bi da glasi: "Imati, pa nemati, pa opet imati" jer sam sa Brenom i Bobom Živojinovićem nekoliko godina nakon toga osnovao "Grand produkciju", ispričao je u jednom intervjuu Saša Popović.

foto: Dragana Udovičić

Pevačicu Suzanu Jovanović mnogi znaju i kao suprugu čelnika "Grand" produkcije, Saše Popovića, a malo ko zna da je ona i pre toga imala jedan brak, u koji je stupila maloletna. Suzana je počela da peva jako mlada, sa 14 godina. Pevala je na svadbama, venčanjima i ispraćajima, a na jednom od njih je upoznala svog prvog supruga. Nakon tri meseca veze odlučili su da se venčaju, a ona je tada imala 17 i po godina. Već sa 18 godina rodila je sina Danijela. Nakon toga je shvatila da joj u braku ne ide kako je očekivala, pa se ubrzo i razišla sa suprugom i vratila u porodični dom. Godine 1996. je u jednom studiju upoznala Sašu Popovića, bivšeg člana grupe "Slatki greh" koji je u to vreme radio u "ZAM" produkciji. Suzana je snimala spot za pesmu, a Saša je na nagovor drugarice došao da je posluša.

Posle toga su se sreli u jednom restoranu gde je ona pevala. Saša je naručivao pesme, te ponovo joj poslao broj svog telefona da mu se javi. Suzana nije imala svoj auto, već su je prijatelji vozili na nastupe, a jednom prilikom za pomoć je zamolila i današnjeg supruga. On ju je odvezao u Jagodinu, kako bi pevala na svadbi, i na rastanku je poljubio u obraz. Kako kaže, tada su počeli da izlaze, a nakon nekog vremena su počeli i da žive zajedno. Ubrzo se Suzana sa sinom Danijelom doselila u Popovićev dom na Bežanijskoj kosi i počeli su da žive kao porodica. Venčali su se u beogradskom hotelu "Interkontinental" 1997. godine, a kuma na svadbi je bila Lepa Brena.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja