Najnovije vesti

ARKAN I CECA SU SE VENČALI PO SVIM SRPSKIM OBIČAJIMA! Čak joj je dever ubacio i OVO u cipelu, evo i zašto (VIDEO)
Foto: Printksrin YT

Veselo je bilo pre 24 godine

ARKAN I CECA SU SE VENČALI PO SVIM SRPSKIM OBIČAJIMA! Čak joj je dever ubacio i OVO u cipelu, evo i zašto (VIDEO)

Stars

Veljko Ražnatović, sin Svetlane Cece Ražnatović i pokojnogŽeljka Ražnatovića Arkana, danas izgovara sudbonosno da izabranici Bogdani Rodić, koja je u trećem mesecu trudnoće. 

foto: Printksrin YT

Danima se priča o njihovoj svadbi kao svadbi decenije, a svadba Veljkovih roditelja bila je svadba veka. Za njihovo slavlje bilo je veliko interesovanje javnosti, ne samo u regionu već i u svetu, pa su svetske kuće BBC i CNN snimali i izveštavali sa svadbe. 

Željko Ražnatović i Ceca su ispoštovali sve srpske običaje, a Arkan je po mladu došao u crnogorskoj narodnoj nošnju, dok je Ceca bila u srpskoj. Tek kad je oborio jabuku, svatovi su mogli da uđu. Ceca je sve goste koji su došli po nju, kuma, mladoženju, devere, barjaktare celivala u ruku. 

foto: Printksrin YT

Arkan i Ceca nisu zaboravili da odrade sve običaje pa je tako i dever kupio nevesti cipele, zlatne cipele i stavio joj dukat u nju. 

U Šumadiji je važno obuti mladu. Cipele je obično kupovao dever. Mlada je dobijala svoje cipele tek kad stignu mladoženjini svatovi, a obuvala ih je kad ih dever ili mladoženja dobro "okite".

Mlada je obično bila bosa ili u papučama kad joj stiže izabranik. Obuvaju joj cipelu, ali ona se odmah poželi da je žulja. Mladoženja ili dever u cipelu stavljaju novčanicu i pitaju je da li je i dalje žulja. Ova radnja se obavlja jednom ili tri puta, u zavisnosti koliko cipela "žulja" mladu. Kad je cipela dobro "okićena", da ne žulja više, mladoženja ili dever obuvaju mladu, kako im ne bi bila bosa.

foto: Printksrin YT

Kurir.rs/Foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...