Najnovije vesti

POTRESNA ISPOVEST PRIJATELJA STRADALOG BUBNJARA: Imao je samo jedan cilj, a sve je nestalo u trenutku CELO SELO TUGUJE
Foto: Privatna Arhiva

TUGA

POTRESNA ISPOVEST PRIJATELJA STRADALOG BUBNJARA: Imao je samo jedan cilj, a sve je nestalo u trenutku CELO SELO TUGUJE

Stars

Nemanja Nikolić (22), muzičara iz sela Grivac kod Knića, poginuo u noći između subote i nedelje u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Mrčajevcima u okolini Čačka, a njegov drug i kolega Janko Krsmanović je neutešan.

Bio je jako dobar drugar, pre svega dobar čovek. Muzika je bila njegova najveća ljubav, svirao je bubnjeve. I te noći, kada je poginuo, vraćao se sa svirke u Čačku. Velika tragedija - ovim rečima priča Janko Krsmanović, prijatelj Nemanje Nikolića (22), muzičara iz sela Grivac kod Knića, koji je poginuo u noći između subote i nedelje u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Mrčajevcima u okolini Čačka.

Nesreća se dogodila kada se u Nikolića, koji je upravljao "jugom", direktno zakucao vozač "audija" koji je prešao iz suprotne trake. Kako je tačno došlo do nesreće, utvrđuje istraga, ali prema prvim informacijama vozač "audija" bio je u alkoholisanom stanju. Nesećni Nikolić, od povreda zadobijenih u sudaru, na mestu je preminuo.

Zbog ove tragične vesti, selo Grivac kod Knića zavijeno je u crno. Niko nije mogao ni da pomisli da će se jedan mladi život tuđom nepažnjom u trenutku ugasiti. Nikolić je sahranjen u ponedeljak, a šok i neverica sveprisutni su kod njegovih najbližih.

"Nemanja je sahranjen. Nenormalno mnogo ljudi je bilo, što familije, drugara, naših kolega. On i ja smo zajedno svirali ali smo pre svega bili dobri drugari. Prijatelj sam i sa njegovim ocem. On je takođe bubnjar, kao i Nemanjin mlađi brat Jovan", objašnjava i dalje potreseni Janko.

Kako kaže u ovom teškom trenutku, najteže je Nemanjinim roditeljima.

"Nemanja je bio mlad, dobar mladić i bubnjar. Cilj mu je uvek bio da bude što bolji u onome što radi. Voleo je kvalitetnu muziku, a svirao je sve. Bio je izuzetno širok u tom smislu. Jedna jako dobra i neiskvarena duša. Velika je ovo tragedija, a u ovim trenucima najteže je njegovima", priča Janko.

I na društvenim mrežama brojni prijatelji i rođaci se opraštaju od njega potresnim rečima i porukama.

Za nesreću kriv pijani vozač?

- Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću skrivio vozač "audija", koji je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i direktno udario u "jugo" koji mu je dolazio u susret. Od siline udara, "jugo" je bio u potpunosti smrskan, a mladi bubnjar je ostao na mestu mrtav. Lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt - kazao je izvor blizak istrazi.

On dodaje da je na uviđaju utvrđeno da je vozač "audija" bio pod dejstvom alkohola.

- Ispostavilo se da ga je patrola saobraćajne policije isključila iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju sat vremena pre nesreće. Protiv njega će biti podneta krivična prijava. Njemu je nakon trežnjenja određeno zadržavanje, a nakon toga biće saslušan u tužilaštvu - dodaje izvor.

foto: Pritnscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...