JEZIVI DOSIJE UČESNIKA VELIKOG BRATA: Jedan pao zbog droge, drugi PRETIO SMRĆU, treći osuđeni PEDOFIL, a kažnjen SMEŠNO
Foto: Pritnscreen

Strašno

JEZIVI DOSIJE UČESNIKA VELIKOG BRATA: Jedan pao zbog droge, drugi PRETIO SMRĆU, treći osuđeni PEDOFIL, a kažnjen SMEŠNO

Stars -

UčesniciVelikog brata u Hrvatskoj više su poznati po svojim zlodelima i kriminalnim dosijeima nego po učešću u rijaliti šou.

Sudsko veće rečkog Županijskog suda nekadašnjeg učesnika Velikog brata Aleksandra Neradina proglasilo je krivim za seksualnog zlostavljanje i iskorišćavanje deteta.

Nepravosnažnom presudom iz marta 2018. određeno je da će Neradin snositi troškove od 16.000 kuna, odnosno oko 2.000 evra, a odlukom suda oduzeti su mu kompjuter i mobilni, koji se dovode u vezu s kaznenim delima. Na jednom uređaju nađen je i pornografski sadržaj.

"Predmet još nije pravosnažan i dalje se nalazi na Vrhovnom sudu", potvrdili su iz rečkog Županijskog suda. Podsetimo, suđenje nije bilo otvoreno za javnost niti se optuženi pojavio na izricanju presude, a to nije bio ni obavezan.

foto: Pritnscreen

Buik napao komšiku

Kandidat koji je iste sezone ušao u kući Velikog brata Ante Biuk (42) osuđen je na splitskom Županijskom sudu osuđen na godinu i devet meseci zatvora zbog razbojništva nad komšijom Mijom Rađom (84), piše Slobodna Dalmacija.

Biuk je i na raspravi negirao da je počinio razbojništvo, tvrdio je da nema govora o tome da je pretio komšosusjedu i ukrao mu novac. Rekao je da mu je namješteno jer je on pušku i streljivo noć prije sasvim slučajno našao na zidiću ispred svoje kuće te ju je stavio ispod kreveta u spavaćoj sobi, gdje ju je, pri potrazi, policija pronašla, doznaje Slobodna Dalmacija.

foto: Pritnsceen

Jengić na uslovnoj

Jedan od omiljenih kandidata prve sezone i jedini begunac iz Velikog brata Krešo Jengić bio je priveden 2007. zbog posedovanja opojnih sredstava i osuđen je na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora.

Restauratora iz Donjeg Ogorja kraj Splita optužnica je teretila da je kobne večeri oko 3.30 sati došao do porodične kuće oštećenog deke držeći pušku M-48 i počeo da udara po vratima. Kad mu je starac otvorio, Biuk je usmerio pušku prema njemu, a deka je od straha pobegao iz kuće.

"Pi... ti materina, živiš ka lord", rekao mu je učesnik Velikog brata 2018., a potom je navodno uzeo novac 1.000 evra i 1.000 kuna, kao i vazdušnu pušku, čime ga je oštetio za 1.500 evra.

Pretio devojci smrću

Protiv pobednika druge sezone 'Big Brother'”, Hamdije Seferovića, u tajnosti se vodi postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog pretnji smrću bivšoj ljubavnici.

Frizerka tvrdi kako ju je Hamdija u nešto više od mesec dana kontaktirao 230 puta, a prijavila ga je tek u juli 2017, kad joj je, kako kaže, zaprtio.

Tad joj je, kako ona tvrdi, rekao da će sve pomno isplanirati, da neće ni znati što ju je snašlo. U istražnom zatvoru završio je 2007. zbog pretnji, a ponovno je 'ležao' 2015. godine jer je pijan upravljao autom u Rovinju.

foto: Pritnscreen

Kurir.rs/24sata.hr/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track