Najnovije vesti

OVO SU POZNATI KOJI SU POSTALI OČEVI POSLE 50. GODINE: Nikad nije kasno za bebu!
Foto: Aleksandar Jovanović, Damir Dervišagić

PRODUŽILI MLADOST

OVO SU POZNATI KOJI SU POSTALI OČEVI POSLE 50. GODINE: Nikad nije kasno za bebu!

Stars
08:40h

Mnogi muškarci s javne scene odlučili su se da postanu tate posle pedesete. Nekima je to bilo vatreno krštenje, dok su se drugi prvi put ostvarili kao roditelji u mladosti

Muškarcima ne kuca biološki sat kao ženama, pa se mnogi odlučuju na očinstvo u poznim godinama.

Spisak slavnih vremešnih očeva je dug u svetskom šou-biznisu, a najsvežiji je primer Bernija Eklstona, koji čeka četvrto dete u desetoj deceniji života. Muškarci u Srbiji i regionu nisu izuzetak od ove pojave, pa je mnogo njih dobilo decu posle 50. godine.

Doduše, mnogi od njih se nisu prvi put ostvarili u ulozi roditelja, već ih je novi brak podstakao da ponovo postanu očevi. Da roditeljstvo ne zna za godine, najbolje objašnjava primer Zvonimira Rogoza. Jugoslovenski glumac prvi put je postao otac s neverovatne 92 godine. Međutim, šuškalo se da Rogoz zapravo nije biološki otac deteta koje je rodila njegova 56 godina mlađa supruga Agata, ali je ona tvrdila da te tračeve plasiraju ljubomorne bivše ljubavnice glumca.

Nekoliko srpskih glumaca dobilo je decu u poznim godinama. Svetozar Cvetković postao je tata kad su mu bile 52.

foto: Dragan Kadić

Njegova dve decenije mlađa supruga, glumica Jelena Đokić, rodila je sina Luku. Njih dvoje imaju i devetogodišnju devojčicu Klaru, a on i ćerku Deu iz prvog braka. Í Miki Manojlović ušao je u šestu deceniju kad je sa suprugom Tamarom dobio sina Ivana. Takođe, glumac iz prethodnog braka ima ćerku Čarnu. Branislav Lečić je sa 57 godina postao ponovo otac, sina Lava, koji danas ima devet godina, a rodila ga je njegova druga supruga Nina Radulović, od koje se kasnije razveo. Lečić je pre braka s voditeljkom dobio već dvoje dece, sina Ivana (22) i ćerku Anu (20).

foto: Damir Dervišagić

Ipak, po broju dece vodi njihov kolega Slobodan Ćustić, koji je šesto dete dobio u 59. godini. Njegova 24 godine mlađa supruga Jelena donela je na svet dečaka Ozrena. Glumac iz prvog braka ima sinove Nikolu (39) i Ljubomira (35), a onda je dobio još troje dece u drugom braku - Vasilija Vida (10), Tanasija (8) i Zariju (7). Ćustić je pre nekoliko godina postao i deda.

Ipak, apsolutni rekorder na domaćoj javnoj sceni je reditelj Dragoslav Lazić, koji je dobio blizance u 76. godini s glumicom Draganom Turkalj, dok iz prethodnog braka sa Snežanom Savić ima ćerku Anitu.

HARIS DŽINOVIĆ

Pametnije je imati decu kasnije

Pevač je u braku sa 30 godina mlađom suprugom Melinom prvi put postao otac sa 53. On je dobio ćerku Đinu, a svoju novu ulogu je komentarisao ovako:

- Mislim da je sjajna stvar dobiti dete u kasnijem dobu, jedina mana je što su roditelji matori kad deca odrastu. Ali neuporedivo je pametnije dobiti decu kasnije nego sa 20 godina - smatra Haris.

foto: Damir Dervišagić

VLADO KALEMBER

Sa 53 godine dobio sina

Slavni pevač bio je u braku sa 30 godina mlađom Anom Rucner, dok se posle 12 godina nisu razveli. U tom braku Vlado je dobio sina Darija kad je imao 53 godine, a za dete kažu da je preslikani otac.

foto: Dado Đilas

AKI RAHIMOVSKI

Najmlađe dete mlađe od unuka

Vođa Parnog valjka najsvežiji je otac na javnoj sceni, on je u 65. godini dobio dete. Vest da je Aki nedavno postao otac devojčice sa 27 godina mlađom partnerkom Barbarom odjeknula je u medijima kao bomba. Pevaču je ovo treće dete, a prošle godine je doživeo manji moždani udar. Inače, Aki već ima i unuke od najstarijeg sina.

foto: Marina Lopičić

ĐORĐE DAVID

Sa 50 godina dobio ćerku

Roker je jedan od najmlađih očeva među onima koji su u poznim godinama ostvarili roditeljsku ulogu. On je u 50. godini s partnerkom Anom dobio ćerku Stašu, ali ne živi s njima. Nikad se nisu venčali, a Đorđe tvrdi da su Ana i on ekonomski nezavisni, te da mogu da žive odvojeno, a da se o ćerki staraju zajedno.

foto: Damir Dervišagić

ZDRAVKO ČOLIĆ

Prvi put otac sa 50

Pevač je u ulogu roditelja prvi put ušao sa 50 godina, kad mu se rodila ćerka Lara (19), dok je drugu ćerku Unu (14) dobio pet godina kasnije. Baš zato što se u poznim godinama tek oženio suprugom Aleksandrom i postao otac kasno, on je priznao da je popustljiv prema svojoj deci.

foto: Dragana Udovičić

GORAN BREGOVIĆ

Ne znam da li sam deci otac ili deda

Goran Bregović imao je buran ljubavni život, pa je najstariju ćerku dobio još kao mladić, a onda je čekao nekoliko decenija da se ponovo ostvari u ulozi oca. Sa suprugom Dženanom Brega ima još tri ćerke, a najmlađu je dobio u 56. godini. Zanimljivo je da je Brega u međuvremenu postao i deda, pošto je njegova prva ćerka Željka rodila dvoje dece, a muzičar za sebe kaže da ponekad ne zna da li je svojoj deci otac ili deda, s obzirom na godine.

foto: Damir Dervišagić

ŽELJKO BEBEK

U 61. godini mu stigla ćerka

Željko Bebek takođe je u poznim godinama postao otac. On je dobio sina Zvonimira u kasnim pedesetim, a ćerku Katarinu čak u 61. godini. Njegov sin, koji danas ima 17 godina, krenuo je tatinim stopama, pa ponekad zasvira zajedno sa Željkom na nekim događajima.

foto: Dragan Kadić

Kurir/Nevena Mijušković/Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...