SNEŽANA ĐURIŠIĆ BRINE ZA NASLEDNICU ZBOG VIRUSA: I dalje strepim za ćerku i unuke
Foto: Marina Lopičić

Intervju

SNEŽANA ĐURIŠIĆ BRINE ZA NASLEDNICU ZBOG VIRUSA: I dalje strepim za ćerku i unuke

Stars -

Optimista: Pevačica kaže da se svakodnevno čuje sa naslednicom, koja živi u Njujorku, gde je veliki broj zaraženih, ali da veruje da će sve biti u redu jer svi poštuju mere

Otkako je počela pandemija koronavirusa, Snežana Đurišić je s porodicom preduzela sve mere predostrožnosti. Ali ne samo to.

Ona je na delu pokazala i solidarnost u vanrednoj situaciji tako što je brinula o koleginici Lepoj Lukić. Pevačica je u četvrtak održala koncert s kolegom Acom Lukasom. U intervjuu za Kurir Đurišićka otkriva koliko je brinula za ćerku Maju, koja živi u Americi, i kako je provela proteklih mesec i po dana.

Koliko vam je značilo to što ste mogli da nosite namirnice koleginici Lepoj Lukić?

- Ne bih znala kako to da vam objasnim, osim da mi moje vaspitanje, pa i vera, jednostavno nalažu da je pomoć nešto što činite da biste pomogli - ne da biste se osećali dobro.

Vaša ćerka živi u Njujorku, gde ima mnogo zaraženih, da li se plašite?

- Kao majka, navikla sam da stalno brinem, a sada još više, ali imam poverenja u moju Maju da čini sve što je u njenoj moći da ovaj težak period provede u sigurnosti svoje porodice. Oni su svi dobro i hvala bogu na tehnologijama, pa možemo da se vidimo i čujemo kad god zaželimo, što smanjuje brigu.

foto: Dragan Kadić

Vaš partner Vanja Milošević je lekar. Da li ste se plašili da on ne dobije virus?

- Strahove nemam, ali je oprez uvek prisutan. Vanja je profesionalac, koji radi sa profesionalcima i zna kako da se štiti i kako da štiti druge dok obavlja svoj posao. Kod kuće se i dalje pridržavamo svih mera zaštite, pa onda nekako iracionalni strah gubi na snazi.

foto: Damir Dervišagić

Koliko nas je pandemija promenila?

- Tek treba da obradimo informacije i osećaje, nešto da naučimo, pa da, uz božju pomoć, primenimo novo znanje i uđemo u proces promene, kao planeta i kao pojedinci. Mislim da ćemo se promeniti, od najmanje jedinice antitela u nama do čitave planete. Ali u zavisnosti od nas samih, promenu posmatramo sa njene dobre ili loše strane. Imam veru da će sve teći u dobrom smeru.

Kako će izgledati svet, ali i naša zemlja kada sve prođe?

- Nadam se zdravije, čistije, tiše, mirnije, fokusiranije, vrednije, lepše i možda, ponajviše od svega, nasmejanije. Koliko god sad bilo pogodno kritikovati i primećivati probleme, imam veru u ljude da imaju sposobnost da budu saosećajni i nežni, ali i snažni, otporni i prkosno ponosni.

Da li se plašite za svoj posao, pošto su na snazi zabrane masovnih okupljanja širom Evrope?

- Sve što je bilo ugovoreno pomereno je za sledeću godinu, ništa nije otkazano. Nadam se da će nas zdravlje i sreća poslužiti i da ćemo svi raditi, kao i dosad. Moj posao je i moja ljubav i blagoslovena sam zbog toga i vezivati za sve to sumnju i strah nije nešto što planiram ikada da radim.

Da li imate strah da bi korona mogla da se vrati na jesen?

- Ne razmišljam na taj način, fokusiram se na lepe stvari koje dolaze. Do tada, slušam struku. Imunitet mi je, hvala bogu, dobar, ispunjavam dane onim što volim, verujem u Boga, pa kako bude.

Da li postoji nešto što vam je naročito smetalo u proteklom periodu?

- Ne! Nedostajali su mi prijatelji, porodica, posao, ljudi, neki moji rituali, verujem kao i većini nas. Ali kad se malo potrudite da sebi ugodite, ne stignete ni da primetite da vam išta smeta.

SLUŠA PREPORUKE LETOVAĆU U SRBIJI

Koju zemlju biste voleli da posetite ovoga leta?

- Još ne razmišljam o tome gde bih da otputujem, s obzirom na toda smo još u vanrednom stanju. Kako stvari stoje, mislim da ću, kao i većina, ostati u Beogradu ili otići na neko od predivnih mesta u našoj lepoj Srbiji.

Kurir.rs, Ljiljana Stanišić/ Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić, Damir Dervašigić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track