DOLE NIKAD NIJE BIO SVESTAN KOLIKO JE VREDEO! Miroslav se POTRESNIM rečima oprostio od kuma Dobrivoja! SUZE SAMO NAVIRU
Foto: RINA

Poslednji pozdrav pevaču

DOLE NIKAD NIJE BIO SVESTAN KOLIKO JE VREDEO! Miroslav se POTRESNIM rečima oprostio od kuma Dobrivoja! SUZE SAMO NAVIRU

Stars -

Na porodičnom groblju u Preljini sahranjen je poznati srpski pevač Dobrivoje Topalović koji je nakon kraće bolesti preminuo u 76. godini života. Od ovog velikana oprostilo se nekoliko stotina ljudi, a govor je držao njegov kum Miroslav Ilić.

"Dole nikad nije bio svestan koliko je vredeo. Ostaće upamćen po svojim pesmama ali pre svega po svojoj dobroti, kao i po humoru. Sećaćemo se njegovih genijalnih šala, uvek su se kolege gurale ko će na nastupu biti pored kuma, jer je sa njim uvek bilo smeha i svi su čekali koju će novu šalu izmisliti, a najviše se šalio na svoj račun", rekao je kroz suze Miroslav Ilić, koji je krstio Dobrivojevu ćerku Jelenu i ako su se po svedočenju "slavuja iz Mrčajevaca" njih dvojica kumovima zvali pre tog krštenja.

foto: RINA

Dobrivoje Topalović nekoliko godina vodio je bitku sa karcinomom, a njegova želja je bila da psolednje dane provede upravo u rodnoj Preljini.

foto: RINA

„Topalko i ja smo zajedno ušli u svet muzike, bio sam njegov prvi harmonikaš i čuvam najlepše upsomene. Pre dve godine sam mu rekao – ajde dobri moj Topalko da snimimo još jednu pesmu, na šta mi je on odgovrio da više nema snage. Bio je divan čovek, svi su ga voleli“, rekao je njegov nekadašnji saradnik Dušan Bralović.

Na večni počinak Dobrivoja Topalovića ispratile su brojne kolege, a pored kuma Miroslava Ilića, na poslednji pozdrav u Preljinu došli su Radiša Urošević, Vera Matović, Miša Mijatović, Novica Negovanović i mnogi drugi. Pevač je iza sebe ostavio suprugu Mirjanu, ćerku Jelenu i unuka Radovana.

foto: RINA

Kurir.rs/RINA/D.Č

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track